Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Potřebujeme kvalitu, říká trenér Slovanu Hornyák po podzimní části

Pětadvacet bodů, sedmé místo. Taková je bilance Slovanu po podzimu. Herně to zlé nebylo, tým ale ztrácel především v koncovce, vždyť skóroval jen sedmnáctkrát. Trenér Slovanu Zsolt Hornyák tak po zápase na Bohemians hovořil především o zkvalitnění kádru na pozici hrotového útočníka a tvořivého záložníka.

Jak byste zhodnotil zápas na Bohemians?
V první půli jsme byli dominantnější, hlavně co se týká kombinační hry. Paradoxně jsme si vyloženější šance připravili v druhé půli, kde nejprve Koscelník zabránil gólu při střele Karafiáta a kdyby byl Aarons šikovnější, přehodil by gólmana. Do druhého poločasu vstoupila Bohemka aktivně, zatlačila nás, s tím jsme ale počítali. Chybí nám koncová hráč, střelec, který by bodově rozhodoval podobné zápasy. Výsledek není uspokojivý, je to ale bod z venku. Mužstvu ale děkuji za bojovný a charakterní výkon.

Rolando Aarons o působení v Liberci

„Mám smíšené pocity. Odehrál jsem několik dobrých utkání, ale nemám ani jeden gól a asistenci, takže s tím spokojený nejsem. Ale odehrál jsem hodně utkání a kvůli tomu jsem do Liberce šel, protože jsem prodělal těžké zranění a potřebuji hodně hrát. Nyní se vracím do Newcastlu, kde normálně běží sezóna, budu tak trénovat s mužstvem. Kde budu hrát na jaře? To ještě nevím. Liberec je hezké město. Líbilo se tu mé přítelkyni, takže mě taky (smích). O české lize jsem nic nevěděl a byl jsem překvapený. Jsou tu hodně dobré týmy.“

Na podzim jste získali 25 bodů a přezimujete sedmí. Jaký byl podzim?
Zbytečně jsme ztráceli body, třeba na Dukle, nebo doma i venku s Opavou. Když to tak počítám, mohli jsme mít o devět bodů více. Velkým pozitivem je to, že obraz hry je takový, jaký po mužstvu požaduji. Přes zimu musíme nahradit tvořivého záložníka Petra Ševčíka a také potřebujeme koncového hráče, protože ti, co tu máme, jsou strašně neplodní. Přes zimní přestávku budeme pracovat na tom, abychom přivedli klidně méně hráčů, ale kvalitních.

Proti Bohemians chyběli Potočný a Ševčík. Který chyběl víc?
S Ševčíkem jsem se rozloučil už před měsícem. Na můj vkus jeho přestup začal velmi brzy. Ještě jsme měli před sebou pět kol a Petr už měl jiné problémy než se koncentrovat na sebe a na zápas. Ale já to nijak neřídím a nemohu to ovlivnit. Roman chyběl také, stává se z něj lídr.

Jak byste zhodnotil přínos Rolanda Aaronse?
Ze začátku jsem na něj byl hodně nasraný, protože přišel jak Alenka v říší divů. Hráli jsme na Spartě a on si myslel, že česká liga je nějaká vesnická kopaná. Trvalo mu, než se adaptoval. Ale je to mladý a perspektivní hráč. Bohužel půl roku v Liberci je pro něj málo. My si ho nemůžeme dovolit koupit. Rolando se začal rozvíjet asi měsíc nazpět. Má dobré individuální schopnosti, je rychlý, umí jeden na jednoho. Měl ale velmi málo času se adaptovat, aby se ukázal v plné kráse. Hlavně je to ale škoda pro něj, protože Newcastle mu bude hledat nové angažmá a on to celé bude muset zase absolvovat znovu. Chci mu poděkovat za přístup a přínos profesionality do kabiny.

Gólů na podzim bylo velmi málo, méně než jeden na zápas. Máte už v hlavě jména případných posil?
Mám svoje představy, ale v Liberci řídí přestupy šéf. Budu se snažit na něj tlačit, aby to byla kvalita, jména ale konkretizovat nebudu. Chci ale, aby jedno, dvě jména odsouhlasil. To se týká čísla deset a hrotového útočníka.

A co případné odchody?
Doufám, že nikdo už si nevyhlédl dalšího našeho hráče. Pro trenéra je hezké, když se někdo zajímá o jeho hráče. Byly tu šumy kolem Radima Breiteho, nebo Nguyena, který dobře chytal, ale pevně doufám, že Ševčík je poslední odchod.

Autoři | Foto FC Slovan Liberec

Štítky Slovan Liberec, Fortuna liga, Bohemians, Rolando Aarons, FC Slovan Liberec, Zsolt Hornyák, Bohemians 1905, podzim, Petr Ševčík, Newcastle United FC, trenér, AC Sparta Praha, FK Dukla Praha

Potřebujeme kvalitu, říká trenér Slovanu Hornyák po podzimní části  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.