Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Slovan zahájil přípravu. Na kyperské soustředění poletí i dva noví útočníci

Neoblíbenými fyzickými testy odstartovala libereckým fotbalistům zimní příprava. Ta potrvá pouhý měsíc a na hráče čekají hned dvě zahraniční soustředění. Na Kypr odlétá už dnes a do letadla nastoupí čtyřiadvacet hráčů včetně těch z juniorky a dvou nových útočníků.

Právě dva mladí útočníci s týmem absolvovali už nedělní fyzické testy. Dvacetiletý Chorvat Petar Musa přichází na hostování ze Slavie do konce příští sezony. Tým z Vršovic ho ale hned poslal na hostování do druholigového Žižkova, kde ve čtyřiadvaceti utkáních nastřílel 11 branek.

Druhá nová tvář přichází na testy. Dvaadvacetiletý jihokorejec Kanghyun Yu už se v Česku objevil v roce 2017, kdy odehrál ligové utkání za Slovácko, pak se ale vážně zranil. „Tento útočník byl u nás na podzim na testech, při nichž si řekl o další šanci. Teď s naším týmem tedy odletí i na Kypr,“ vysvětlil sportovní ředitel klubu Zdeněk Koukal.

Slovan také stále hledá náhradu za Petra Ševčíka, který přestoupil do Slavie. „Máme v hledáčku dva kvalitní hráče. Nerad bych je zatím nějak víc konkretizoval, ale určitě bychom chtěli doplnit mužstvo adekvátní náhradou. Dva kvalitní hráči jsou v řešení, možná je to otázka pár dní a budeme moci prozradit víc,” řekl trenér Zsolt Hornyák.

S týmem na kypr odcestují i hráči juniorky Lehoczki, Vrabec, Fukala a brankář Hnízdil. Ten letí místo Václava Hladkého, který dostal svolení hledat si nové angažmá a zájem je o něj ve Skotsku.

Slovan se po návratu z Kypru bude připravovat v domácích podmínkách, v Turnově se 18. ledna utká s Neugersdorfem. Poté zamíří opět do zahraničí, tentokrát do Turecka, kde si zahraje proti Baku nebo Partizanu Bělehrad a v generálce na ligu změří tamtéž síly s Plovdivem. „Měla by přijít finální fáze přípravy s tím, že bychom měli být schopni takovým mužstvům, jako je například Partizan Bělehrad, konkurovat. Druhé soustředění považuji za dobrou a těžkou prověrku mužstva,” dodal Hornyák.

Autoři | Foto FC Slovan Liberec

Štítky Slovan Liberec, Fortuna liga, příprava, FC Slovan Liberec, Kypr, SK Slavia Praha, Petar Musa, FK Partizan, FK Viktoria Žižkov, Zsolt Hornyák, 1. FC Slovácko, Česko, Zdeněk Koukal

Slovan zahájil přípravu. Na kyperské soustředění poletí i dva noví útočníci  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.