Počasí dnes6 °C, zítra11 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

Slovan má vysněného útočníka. Tým posílí Libor Kozák, připojí se v Turecku

Slibovaný útočník je tu. Slovanu se po delších jednáních povedlo dotáhnout příchod zkušeného střelce Libora Kozáka. Devětadvacetiletý hráč skončil v italském Livornu a ještě dnes se připojí k týmu na soustředění v Turecku.

„Minimálně dva týdny jsem s ním by v kontaktu. Libor potřeboval rozvázat smlouvu se svým bývalým klubem Livornem, tak jsme museli dotáhnout určité věci,” okomentoval jednání o přestupu trenér Slovanu Zsolt Hornyák.

„Doufám, že se jeho příchodem zvedne produktivita týmu. Přivedli jsme výborného hráče a útočníka. Doufám, že svými brankami týmu pomůže,” dodal.

Kozák má na svém kontě starty v Premier league a Serii A, k týmu by se měl připojit během středečního večera, ve čtvrtek už se zapojí do tréninkového procesu. Nestihne tak úvodní duel, který je na programu dnes od 13.30 proti Neftči Baku. „Zase takový problém to není. Libor byl do pátku v tréninkovém procesu Livorna, takže tréninkové manko nemá,” uzavřel Hornyák.

O Kozáka stálo několik ligových klubů, velký zájem měl Jablonec a také Baník Ostrava, Kozák se ale rozhodl pro Slovan, se kterým se dohodl na smlouvě do konce aktuáního ročníku. 

Libor Kozák

Rodák ze slezských Brumovic už v devatenácti letech zamířil z tehdy druholigové Opavy do italského Lazia Řím, kde se postupně vypracoval až v nejlepšího střelce Evropské ligy (v sezóně 2012/13) a s týmem vyhrál i italský pohár. Následně už jako český reprezentant přestoupil do anglické Aston Villy. Tam jeho kariéru přibrzdila zlomenina holenní i lýtkové kosti a následné komplikace, které jej z fotbalu vyřadily na dva roky. V létě 2017 se vrátil do Itálie, kde působil v Bari a naposledy v Livornu.

Autoři | Foto Twitter Bari

Štítky Libor Kozák, Slovan, posila, Liberec, fotbal, Turecko, Livorno, Zsolt Hornyák, SS Lazio, Evropská liga UEFA, Aston Villa FC, FC Baník Ostrava, FK Baumit Jablonec, SFC Opava

Slovan má vysněného útočníka. Tým posílí Libor Kozák, připojí se v Turecku  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.