Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Slovan chce vybojovat evropské poháry. Jednání se dvěma posilami jsou ve finále

Už v sobotu vstoupí domácím soubojem s Příbramí liberecký Slovan do jarní části nejvyšší fotbalové soutěže. Klub je se zimní přípravou spokojen, tým porazil Plovdiv i Partizan Bělěhrad. Do útoku se podařilo sehnat Libora Kozáka a na cestě jsou ještě dva záložníci.

Slovan měl na podzim problém především se střelbou branek. I proto přišel Libor Kozák, který dvěma brankami rozhodl generálku proti Plovdivu. „Určitě jsou jeho branky dobrou zprávou, ale zase bych na něj nerad vše házel. Ostatní jsou tu od toho, aby mu pomohli. Jsem rád, že adaptace proběhla rychle a solidně. Můžeme být rádi za to, že je Libor dobrá povaha a neměl problém se zapojením do mladého kádru," řekl na adresu Kozáka trenér Zsolt Hornyák.

Přijít by ještě měli dva hráči, Slovan totiž hledá náhradu za Petra Ševčíka, který přestoupil do Slavie. „Mohl bych vám říct dvě jména, která jsou na 99 % dotažená. Jsou to hráči na úrovni reprezentace. Chtěl bych vám je říct, ale zatím nemůžu. Hráči jsou vázáni svými kluby, řeší se to na úrovni klubů a nebylo by to fér. Chtěli jsme kvalitu, ne kvantitu a to by se jejich příchodem prokázalo,” dodal trenér.

„Jednání jsou ve finální fázi, ale ztroskotat mohou na poslední chvíli, což se může stát vždycky. Hráči jsou krytí smlouvou a nebylo by korektní vůči jejich klubu o tom zatím mluvit na veřejnosti,“ doplnil sportoví ředitel klubu Libor Kleibl.

Obě případné posily přijdou až po skončení zimní přípravy, za klub tak neodehrají jediný přípravný zápas a naskočí až rovnou do ligy. „Není to ani tak o zápase, jako spíš o několika trénincích. Kolikrát se v klubu stalo, že času nikdy nebylo dost a vždy jsme se s tím vypořádali. Podíváme se, jak kdo co umí a bude to bez problému,” myslí si kapitán Radim Breite.

Autoři | Foto FC Slovan Liberec

Štítky Slovan Liberec, příprava, posily, Libor Kozák, Plovdiv, 1. FK Příbram, SK Slavia Praha, Zsolt Hornyák, Petr Ševčík, Radim Breite

Slovan chce vybojovat evropské poháry. Jednání se dvěma posilami jsou ve finále  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.