Počasí dnes6 °C, zítra4 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Slovan přejel Příbram a slaví vítězství. Poprvé se trefil Kozák

Hodně dobře vstoupil Liberec do jarní části fotbalové ligy. O svém vítězství nad Příbramí rozhodl třemi brankami v prvním poločase. Poprvé se trefil Libor Kozák, který uzavřel skóre na 4:0. Slovan tak zůstává sedmý, ale přiblížil se Zlínu, který podlehl Slovácku.

Úvod zápasu byl poměrně opatrný, šancí moc nebylo. Jenže ve dvacáté minutě kopali domácí roh, Nešický ho posadil na hlavu Karafiáta a míč do sítě doklepl Hybš - 1:0.

Slovan se pak uklidnil a do poločasu Příbram k ničemu nepustil, naopak přidal další dvě branky. Nejprve obraně hostí utekl Pešek a prostřelil Kočího, v závěru poločasu pak opět Pešek střílel, Kočí vyrazil, jenže krásný lobem poslal Oscar míč z první do brány - 3:0.

Druhý poločas začala Příbram aktivně, Slovan ale celkem v pohodě bránil a nakone opět uděřil. Oscar poslal nadýchaný centr do vápna, kde byl Kozák a ten se nemýlil.

I poté měli domácí další šance, Karafiát trefil tyč, pověstného bůra už ale nedali, přesto jde o nejvyšší výhru Slovanu v tomto ročníku, který se potýká se špatnou koncovkou.

Zsolt Hornyák (trenér Liberce) „Chci poděkovat svému týmu za výhru, především pak za kvalitní první poločas. Naopak trochu nespokojený jsem byl z lehce vypuštěného druhého poločasu, protože jsme mohli přidat určitě ještě více branek. Do přestávky se nám ale dařilo přesně to, co jsme chtěli hrát a na co jsme se připravovali. Je dobře, že se nám podařilo rozhodnout už před poločasem a také fakt, že se trefil hned napoprvé Libor Kozák. Svojí přítomností přinesl kvalitu i profesionalitu, je inspirací pro mladé hráče."

Josef Csaplár (trenér Příbrami) „Liberec už ve zbytku soutěže těžko narazí na slabšího soupeře. Dostali jsme góly po hloupých individuálních chybách a nezbývá nám, než se snažit co nejrychleji zapomenout. Vůbec jsme se nedostali k tomu, co jsme chtěli hrát."

Slovan Liberec - FK Příbram 4:0 (3:0)

Branky: 20. Hybš, 29. Pešek, 44. Oscar, 62. Kozák. Rozhodčí: Marek - Antoníček, Vodrážka. ŽK: 23. Mingazov - 45. Breite 67. Oscar, 72. Kozák.

FC Slovan Liberec: Nguyen - Mikula, Kačaraba, Karafiát, Hybš - Oršula (63. Malinský), Breite (76. Mara), Oscar (69. Lehoczki), Pešek - Nešický - Kozák
1.FK Příbram: Kočí - Nový, Tregler, Kodr, Jablonský - Hlúpik (46. Květ), Mingazov, Keita (53. Nitranský), Antwi - Fantiš, Rezek (72. Průcha)

Autoři | Foto FC Slovan Liberec

Štítky Slovan Liberec, Fortuna liga, Příbram, FC Slovan Liberec, 1. FK Příbram, Libor Kozák, 1. FC Slovácko, FC Fastav Zlín, Zsolt Hornyák, Josef Csaplár

Slovan přejel Příbram a slaví vítězství. Poprvé se trefil Kozák  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.