Počasí dnes7 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Slovan už proti Baníku vyrovnat nedokázal. V Ostravě prohrál 2:1

Liberečtí fotbalisté pojedou z Ostravy bez bodu. V 21. kole nejvyšší soutěže prohrávali už 2:0, nakonec ale utkání dokázali pořádně zdramatizovat. Vyrovnat už ale nestihli.

První poločas začal spíš opatrně, oba týmy pozorně bránily. První slušnou příležitost přinesla patnáctá minuta, Hrubý ale bránu Nguyena minul. O deset minut později domácí zahrávali přímý kop, napřáhl exliberecký kapitán Fleišman, Nguyen ale vyrazil. Jinak ale první půle mnoho fotbalových momentů nenabídla.

Druhý poločas už byl jiný. Domácí šli do vedení v 57. minutě, kdy Baroš prostřelil Nguyena. Baník pak byl na koni, jen o tři minuty později musel Ngyuen zasahovat proti ráně Hrubého. Další příležitost měl Fleišman, trefil se ale až v sedmdesáté minutě Diop, který poslal míč kolem Nguyena do sítě.

Liberci se moc nedařilo, deset minut před koncem vypršení hrací doby ale po rohu Potočného hlavičkoval Kačaraba a Stronati si srazil míč do sítě. Slovan pak ožil, z rohu vápna přestřelil Malinský, Kozákovu hlavičku lapil Laštůvka. 

V tříminutovém nastavení měl Liberec velký tlak, žádnou z možností už ale nevyužil.

Baník Ostrava - Slovan Liberec 2:1 (0:0)

Branky: 57. Baroš, 70. Diop – 80. Stronati (vla.) Žluté karty: Pazdera – Kozák, Mara, Karafiát, Breite, Musa. Rozhodčí: Ardeleanu – Blažej, Vlček. Diváci: 10 798.

FC Baník Ostrava: Laštůvka – Pazdera, Procházka, Stronati, Fleišman – Fillo, Jánoš, R. Hrubý (78. Jirásek), Holzer (87. Šindelář) – Kuzmanović (67. Diop), Baroš (C). 

FC Slovan Liberec: Nguyen – Mikula (86. Pázler), Karafiát, Kačaraba, Hybš – Breite (C), Mara – Potočný, Nešický (69. Musa), Pešek (75. Malinský) – Kozák.

Autoři | Foto Baník Ostrava

Štítky Slovan Liberec, Fortuna liga, Baník, FC Baník Ostrava, FC Slovan Liberec

Slovan už proti Baníku vyrovnat nedokázal. V Ostravě prohrál 2:1  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.