Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Slovan zvládl Duklu a nakoukl do první šestky. Gólem a asistencí se ukázal Kozák

Liberečtí fotbalisté zvládli i druhý domácí zápas. Po Příbrami porazili také Duklu, tentokrát 2:0. Obě branky Slovan vstřelil až ve druhé půli. Nejprve se trefil Hybš, pojistku pak v závěru přidal Kozák, který přihrával i na první gól.

Domácí byli od úvodu aktivnější. Už ve čtvrté minutě se do dobré šance dostal Kozák, Rada ale jeho ránu vyrazil. O deset minut později chyběl Kozákovi ke gólu půl krok, k míči se ale těsně před bránou nedostal.

Dukla se v první půli i nadále jen bránila. Po půl hodině se k ráně dostal Potočný, ale vysoko přestřelil. A gólovku měli domácí i v závěru půle. Po rohu Potočného lízl míč Koscelník a chybělo málo.

Druhou půli začala Dukla aktivněji, postupně se ale dostali do tlaku opět domácí. A ten vyvrcholil po hodině hry. Nejprve utekl Malinský, pálil z rohu vápna, Rada ale vyrazil. Z následného rohu centroval Pešek, míč se odrazil ke Kozákovi, který hlavou přiťuknul volnému Hybšovi a ten už měl lehkou práci - 1:0.

Další možnost měl Slovan v 78. minutě. Kozák přiťukl na vápně Malinskému, ten ještě zasekl a technickou ranou bránu přestřelil. Jenže v 88. minutě už domácí výhru pojistili. Oršula vystihl špatnou rozehrávku hostí a krásnou přihrávkou poslal do šance Kozáka. Ten si jedním dotykem zpracoval míč a druhým elegantně přehodil Radu.

Zsolt Hornyák (Liberec) „Tušili jsme, že nás bude čekat hodně těžký a velmi důležitý zápas. Dukla se v poslední době hodně zlepšila, navíc přijela s taktikou kouskovat hru, neinkasovat. Jenže náš tým prokázal charakter, vyšlo nám i střídání Malinského a především Kozák ukázal, proč jsme o něj tolik stáli. Nejenže sám znovu gól dal, ale podržel míč a do šancí své spoluhráče i posílal. Naše výhra byla ve všech směrech zasloužená."

Roman Skuhravý (Dukla) „Hlavně v prvním poločase jsem měl z naší hry špatný pocit. Nesprávný pohyb, nevyrovnali jsme se soupeři v agresivitě, chyběly nám kvalitní náběhy i předfinální fáze. Rozhodovalo se paradoxně ve chvíli, kdy jsme začínali přebírat otěže zápasu. Standardce předcházela taktická chyba u rohového praporku, ale i tak jsme to měli zvládnout lépe. Prohráli jsme zaslouženě."

Slovan Liberec - Dukla Praha 2:0 (0:0)

Branky: 60. Hybš. ŽK: 10. Souček, 59. Ostojič, 62. Hybš, 83. Mara. Rozhodčí: Pechanec - Kotalík, Pečenka. Diváci: 2777

FC Slovan Liberec: Nguyen - Koscelník, Mikula, Kačaraba, Hybš - Potočný (58. Malinský), Breite, Oscar, Pešek (68. Mara) - Nešický (55. Oršula) - Kozák

FK Dukla Praha: Rada - Ostojič, Raspopovič, Kozma - Miloševič (74. Holík), Hanousek, Koval, Souček (60. Douděra) - Podaný, Gonzáles (66. Duranovič), Tetour

Autoři | Foto FC Slovan Liberec

Štítky Slovan Liberec, Fortuna liga, Dukla, FK Dukla Praha, FC Slovan Liberec, 1. FK Příbram, Bílí Tygři Liberec, Zsolt Hornyák, Roman Skuhravý

Slovan zvládl Duklu a nakoukl do první šestky. Gólem a asistencí se ukázal Kozák  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.