Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Na gól jsme se pořádně nadřeli, hlásil po Dukle střelec toho vítězného Matěj Hybš

Liberečtí fotbalisté v předehrávce 22. kola nejvyšší soutěže na domácím stadionu porazili Duklu 2:0. Oba střelci se po zápase shodli, že šlo o velmi těžké utkání. Slovan se tak v neúplné tabulce posunul do skupiny, která si v nadstavbové části zahraje o titul.

Matěj Hybš vstřelil vítěznou branku, když mu po hodině hry hlavou přiťukl míč Libor Kozák. „Měli jsem převahu i předtím, ale nevycházela nám koncovka. Už před pauzou mohl právě Libor rozhodnout, ale vždy mu chyběl kousek," řeklHybš, který se trefil potřetí v ligové sezoně a podruhé na jaře.

„Věděli jsme, že to bude těžký zápas, Dukla totiž ukázala v předchozích kolech, že má formu. Museli jsme eliminovat její kombinační hru, což se sice dařilo, ale na gól jsme se pořádně nadřeli. Je to hodně cenné vítězství," dodal Hybš.

Pojistka od Kozáka

Libor Kozák přidal dvě minuty před koncem pojistku a při třetím startu v české lize podruhé skóroval. Dnes také připravoval šance spoluhráčům. „Rychle jsem si v Liberci zvyknul, je tu fajn parta a jsem rád, že pomáhám získávat body. Ale při mém gólu udělal hodně práce spoluhráč Oršula, který mě poslal do prostoru," prohlásil devětadvacetiletý útočník.

Liberec je tak v neúplné tabluce na šestém místě a posunul se do skupiny, která si v nadstavbové části zahraje o titul. V příštím kole hraje opět doma, v utkání jara doma přivítá pražskou Spartu. „Musíme se připravit a soustředit, abychom měli další body. V silném středu tabulky je každý bod potřeba," dodal Kozák.

Dukla na dobré výkony nenavázala

Zápas v Liberci hodnotil i brankář hostí Filip Rada, který nechápal, proč Dukla nenavázala na první dvě povedená utkání jara s Ostravou a Spartou. „Nasazení, bojovnost, prostě celkový výkon nebyl takový, jak se má hrát o záchranu. Se Spartou i Ostravou hrajeme velmi dobře, ale pak přijedeme sem a musíme si přiznat, že jsme si body nezasloužili. Liberec nehrál špatně, ale my mu to moc usnadnili. Pustili jsme ho do řady standardek a jedna z nich nakonec rozhodla," řekl Rada.

Autoři | Foto FC Slovan Liberec | Zdroj ČTK

Štítky Slovan Liberec, Fortuna liga, Dukla, Matěj Hybš, Libor Kozák, FK Dukla Praha, Bílí Tygři Liberec, AC Sparta Praha, jaro, HC Vítkovice Ridera, Filip Rada

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na gól jsme se pořádně nadřeli, hlásil po Dukle střelec toho vítězného Matěj Hybš  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.