Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Sparta v Liberci sedm let nevyhrála. Věřím, že bude hodně lidí a poženou nás, hlásí kapitán Breite

Atraktivní duel se Spartou je tu. Už v sobotu v 17 hodin začne úvodním výkopem zápas, který je vždy vyhecovaný, plný soubojů a karet, ale i krásných fotbalových okamžiků. Přijíždí pražská Sparta, která chce U Nisy ukončit dlouhou sérii bez výhry.

Každý liberecký fanoušek to má ještě v živé paměti. Blíží se závěr sezóny 2011/2012. Slovan vede ligu a doma se Spartou může udělat velký krok k titulu. Jenže Sparta vyhrává 3:1 a situaci na čele tabulky komplikuje. Liberec ale titul nakonec uhraje. Je to už sedm let a také poslední sparťanská výhra U Nisy. Od té doby tu Pražané třikrát prohráli a třikrát remizovali. Naposledy v utkání, které skončilo remízou 1:1 a třemi červenými kartami.

„Pár zápasů se Spartou jsem tu už odehrál, vždycky je to vyhecované,” potvrzuje kapitán Slovanu Radim Breite. Ten se stal hrdinou posledního domácího zápasu, když vyrovnával na 1:1. Slovan přitom v tu chvíli hrál bez dvou vyloučených hráčů.

Breite věří v podporu fanoušků. „Věřím, že bude hodně lidí a poženou nás dopředu, fanoušky chceme potěšit,” dodal.

Klub už ohlásil vyšší zájem o vstupenky. „Vyprodáno nejpsíš nebude, ale místa s dobrým výhledem rychle mizí,” řekl mluvčí klubu Tomáš Čarnogurský. Do Liberce taé míří stovky fanoušků pražské Sparty, atmosféra tak bude opět velmi dobrá.

Slovan už má k dispozici Jana Sýkoru, který se pod Ještěd vrací na hostování do konce sezony ze Slavie. „Sparta přijede s velkým očekáváním. Na jaře zatím neprohrála. Víme, že se tu Spartě špatně hraje. Liberec ženou fanoušci, bývá to tu hodně soubojové. Na zápas se moc těším a věřím, že to zvládneme,” myslí si.

Sparta na jaře ještě neprohrála, v sestavě se objeví navrátilec Bořek Dočkal, který svou stopu zanechal i v Liberci. Při posledním utkání U Nisy byl ale po konfliktu s Breitem vyloučen.

 

Autoři | Foto FC Slovan Liberec

Štítky Slovan Liberec, Fortuna liga, Sparta, AC Sparta Praha, FC Slovan Liberec, Radim Breite, Lužická Nisa, SK Slavia Praha, Bořek Dočkal, Jan Sýkora

Sparta v Liberci sedm let nevyhrála. Věřím, že bude hodně lidí a poženou nás, hlásí kapitán Breite  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.