Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

PĚT OTÁZEK PRO: Musíme šlapat jeden za druhého, říká kapitán Slovanu Radim Breite

Podještědských derby už odehrál několik, jednou dokonce skóroval. Kapitán Liberce Radim Breite v neděli očekává vyrovnaný zápas. Věří, že tým nepoznamená sporná situace z pohárového utkání v Ostravě, kdy Milan Baroš nejspíš vyrovnával rukou.

Co čekat od jubilejního derby?
Jablonec má kvalitní tým, ale to my také. Bude to vyrovnaný zápas a doufám, že výsledkově bude hrát pro nás.

Přijeli jste s velkou hořkostí z pohárového utkání v Ostravě. Už jste to hodili za hlavu?
Vypadli jsme z poháru, kde jsme si dávali velké naděje, že dojdeme co nejdál. To se nepovedlo, ale musíme jít dál. Čeká nás v neděli důležitý zápas a jsou už jen čtyři utkání do konce základní části. Musíme sbírat body.

Bavili jste se s Milanem Barošem o sporné situaci v Ostravě?
Ne. Neřešil jsem to. Kluci se ho ptali, jestli ruka byla, nebo ne, a prý ne. Víc jsem to neřešil. Teď už to ani není podstatné, prostě jsme vypadli a musíme se soustředit na ligu.

Jak vidíte šanci v ligové tabulce a možnost dostat se na šesté místo do skupiny o titul?
Teď už to není jen o derby. Máme před sebou poslední čtyři kola a potřebujeme každý bod, abychom se dostali do šestky. Když ne, chceme být co nejvýš. V případě, že se nedostaneme do šestky, bude hrát velkou roli, koho dostaneme do případného dvojzápasu.

Bude chybět Libor Kozák, který má žluté karty?
Jsou to důležité góly, ale já říkám jednu věc – každý jsme nahraditelný. To musíme prokázat i teď. Už jsem tu dostal milion otázek vždy, když někdo odešel, jestli to bude ztráta. Vždy říkám to samé, každý jsme nahraditelný a za tu dobu, co jsem tady, se to vždycky povedlo a doufám, že se to povede i teď v derby. Není to o jednotlivcích, fotbal je kolektivní sport a jestli se někomu povede jeden nebo dva zápasy, není to o tom, jak vám bude v dalších zápasech chybět. Musíme šlapat jeden za druhého, jak je v Liberci zvykem.

Autoři | Foto FC Slovan Liberec

Štítky Pět otázek pro, derby, Liberec, Jablonec, fotbal, Slovan liberec, FC Slovan Liberec, Radim Breite, Ostrava, Milan Baroš, FK Baumit Jablonec, Libor Kozák

PĚT OTÁZEK PRO: Musíme šlapat jeden za druhého, říká kapitán Slovanu Radim Breite  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.