Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Tragédie v Turecku. Bývalý Slovaňák Josef Šural nepřežil dopravní nehodu

Tragická zpráva zasáhla v noci na dnešek nejen český fotbal. Reprezentant a bývalý hráč Slovanu Liberec Josef Šural zemřel při nehodě minibusu při návratu Alanyasporu ze zápasu v Kayseri. Při vážné dopravní nehodě se zranilo také šest dalších hráčů. Řidič zřejmě za volantem usnul.

Osmadvacetiletý útočník byl převezen do nemocnice, kde vážným zraněním podlehl. Podle informací od předsedy klubu řidič autobusu za volantem usnul. „Podle informací, které jsem dostal od policie, byli ve voze dva řidiči a zatímco jeden spal, druhý usnul za volantem. Oba teď čeká výslech na policii," uvedl předseda Alanyasporu pro turecký deník Hürriyet.

„Ztratili jsme syna, je nám to strašně líto. Ostatní hráči jsou v pořádku, ale Josef utrpěl zranění hlavy a řadu dalších poranění. Musel na operaci, ale už ho nedokázali zachránit," uvedl funkcionář.

Josef Šural v Turecku působil od ledna, kam přestoupil ze Sparty. Pět sezón strávil v Liberci, kde získal mistrovský titul a ve 113 ligových utkáních nastřílel 30 branek. Za reprezentaci odehrál dvacet utkání a vstřelil jeden gól.

„Jsme hluboce zasaženi tragickou zprávou o smrti našeho kamaráda a bývalého kapitána Josefa Šurala. Jeho rodině vyjadřujeme upřímnou soustrast," napsala Sparta na Twitteru. Ke kondolencím se přidal i jeho další bývalý zaměstnavatel Slovan Liberec.

Autoři | Foto FC Slovan Liberec

Štítky fotbal, nehoda, Turecko, úmrtí, Josef Šural, FC Slovan Liberec, Kayseri, AC Sparta Praha, úraz, 1. česká fotbalová liga, Alanyaspor, FC Zbrojovka Brno, Václav Černohorský

Tragédie v Turecku. Bývalý Slovaňák Josef Šural nepřežil dopravní nehodu  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.