Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Na trávník za Slovan nastoupilo jedenáct Šuralů. Liberec se rozloučil s tragicky zesnulým fotbalistou

Historicky první utkání Slovanu v nadstavbové části ligové soutěže začalo smutnými a dojemnými chvílemi. Liberečtí fotbalisté a fanoušci se rozloučili s Josefem Šuralem, který zemřel při dopravní nehodě.

Už pár minut před výkopem zápasu s pražskou Slavií rozvinul kotel libereckých fanoušků transparent připomínající bývalého Slovaňáka. Slávistický kotel začal spontáně tleskat a přidal se celý stadion.

Domácí fotbalisté pak nastoupili na trávník v dresech se jmenovkou Šural a číslem 23. Minutu ticha se pak snažilo narušit několik slávistických příznivců pokřikem smrt Spartě, ostatní je ale umlčeli.

Šurala si fanoušci připomněli ještě ve 23. minutě, stejné číslo nosil brněnský rodák na dresu během svého libereckého angažmá. Opět tleskal celý stadion včetně slávistického kotle.

Hráč s přezdívkou Šury odehrál v dresu Slovanu 113 utkání, ve kterých vstřelil 30 branek. S Libercem získal mistrovský titul a zahrál si i Evropskou ligu. Poté přestoupil do Sparty a letos v zimě do Turecka, kde jeho život skončil předčasně v osmadvaceti letech.

Autoři | Foto

Štítky Slovan Liberec, Fortuna liga, Savia, Josef Šural, FC Slovan Liberec, fotbalista, AC Sparta Praha, SK Slavia Praha, Evropská liga UEFA, Turecko

Na trávník za Slovan nastoupilo jedenáct Šuralů. Liberec se rozloučil s tragicky zesnulým fotbalistou  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.