Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Nadstavba pokračuje. Jablonec hostí Baník, Slovan jede na Spartu

Druhými zápasy pokračuje nadstavba ligové soutěže. V sobotu mají na programu utkání oba zástupci z Libereckého kraje. Jablonec hraje doma a přijede ostravský Baník. Liberec pak čeká těžké utkání na Letné se Spartou.

Jablonec hostí Baník, který je ve skupině hned za ním, a to o šest bodů. V případě výhry si tak prakticky zajistí čtvrté místo. Na utkání se připravuje i policie, která jej vyhodnotila jako rizikové. Zápas začíná v 17:30.

Petr Rada (Jablonec) „Určitě to bude úplně jiný zápas než posledně. Baník přijede v jiném rozpoložení, před minulým zápasem měl ještě pohárové utkání. Teď tady bude chtít být více nebezpečný. Teď jsme nešťastně prohráli v Plzni, ale můžeme si za to sami. Neproměnili jsme šance. Musíme podat takový výkon jako v Plzni nebo právě doma s Ostravou. Je to pro nás hodně důležitý zápas, protože pak nás čekají dva venkovní.”

Bohumil Páník (Ostrava) „Věřím, že tentokrát nebude náš výkon jako před dvěma týdny, kdy jsme v Jablonci kromě 15 minut byli špatní. Doufám, že dokážeme hrát vyrovnanou partii se soupeřem, který odehrál vynikající zápas v Plzni. Akorát nestřílel branky. Mužstvo Jablonce je herně vyspělé, mají naučené věci, automatismy. Znovu jsme se podívali na ten náš propad v minulém zápase, doufám, že to bude lepší než posledně." 

Slovan v prvním zápase nadstavby o body obral lídra Slavii, nyní by rád bodoval i proti druhé pražskému S. Na podzim sehráli Liberečtí na Letné špatný zápas, i to je pro ně motivace napodruhé uspět. Je tu také možnost dostat se na páté místo tabulky, Slovan by ale musel dnes večer vyhrát, aby se k Baníku přiblížil.

Michal Horňák (Sparta) „Kluci hrají od srdce, je na nich vidět, že oba zápasy chtěli zvládnout a vyhrát. Není to tím, že bychom měli nějaký speciální recept. Chtěli bychom navázat na výsledkově úspěšné utkání s Baníkem Ostrava. Chtěli bychom zápas zvládnout nejen po výsledkové, ale i po herní stránce. Liberec prokázal kvality nejen minule proti Slavii, ale i proti nám a ostatním mužstvům. Je to bojovné mužstvo s velkým srdcem a hlavně doma je velice nebezpečné. Ale i venku jsou velice kvalitní. Mají dobré hráče, hodně sparťanů, což pro nás bude pikantní, ale chceme vyhrát.”

Branislav Sokoli (Liberec) „Zápas na podzim na Spartě nám s rozestavením 3-5-2 absolutně nevyšel. Potřebujeme zvládnout přechodovou fázi a zkvalitnit finální přihrávku a zakončení. Nemůžeme předpokládat, že šancí v zápase bude nějak extra moc. Potřebujeme proměnit každou šanci, do které se dostaneme. Když se nám tohle podaří zkvalitnit oproti minulému utkání se Slavií nebo předchozím zápasům se Spartou, můžeme být úspěšní. Jdeme do zápasu nabuzeni. Všichni víme, že je možnost se ještě v tabulce dostat před Baník. To je náš prvořadý cíl."

Autoři | Foto Slovan Liberec | Zdroj ČTK

Štítky Slovan Liberec, Fortuna liga, Baník, Jablonec, Sparta, FC Baník Ostrava, FC Slovan Liberec, FK Baumit Jablonec, AC Sparta Praha, Liberecký kraj, Letná, FC Viktoria Plzeň, SK Slavia Praha, Petr Rada, Bohumil Páník

Nadstavba pokračuje. Jablonec hostí Baník, Slovan jede na Spartu  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.