Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Konečně gól. Slovan vyhrál na Baníku brankou Mary a dostal se na páté místo

Potřetí hrál Liberec na jaře na Baníku, po dvou prohrách chtěl konečně vyhrát a domácí předstihnout v tabulce. A to se povedlo, v 86. minutě po rohu Potočného uklidil míč do sítě Mara a poslal Slovan na páté místo. O víkendu hraje Liberec znovu, na svém stadionu přivítá Plzeň.

Hned první akce Baníku vyvolala emoce, protože domácí reklamovali ruku Potočného ve vápně, rozhodčí ovšem ihned ukázal, že se pokutový kop kopat nebude. O něco aktivnější byli v úvodní části hráči Ostravy, kopali dva rohové kopy, ale ani jeden nedokázali využít. Zajímavě střílel na mokrém povrchu po chybě Nešického Hrubý, střela proplachtila mimo. Následně Slovan o něco zlepšil hru, dostal soupeře i pod mírný tlak, avšak střelu si nepřipsal. Ve 36. minutě zahrozil Holzer ze střední vzdálenosti, střela těsně před Nguyenem skočila, náš brankář dokázal vyrazit na roh.

Po dalším z ostravský centrů měl Nguyen problém, protože se mu do souboje přimotal Mara, nakonec vyboxovaný míč odkopl pryč Sýkora. Ve 42. minutě střílel z hranice vápna Nešický, střelu po zemi zakroutil mimo branku. Dobrou příležitost po sklepnutí míče od Kuzmanoviće spálil Holzer, střílel hodně nad branku. První polovina utkání Slovanu příliš nevyšla, znovu se mu nepovedlo ani vystřelit na bránu soupeře, i proto se odcházelo do kabin za stavu 0:0.

Ihned ve 47. minutě si Baník vytvořil velký tlak a Nguyen se musel hned dvakrát vyznamenat, nejprve pokryl střelu z vápna a následně i dorážku z Holzera z velké blízkosti. Následně si šanci vytvořil i Slovan, Kačaraba vrátil centr do vápna a Kozák zakončoval, znovu mimo tři tyče. První naši střelu na branku si připsal Hybš a nebyl to špatný pokus, bohužel Laštůvka včas vyběhl a míč vyrazil. V 72. minutě nejvýše vystoupal Šašinka a mohl sám hlavičkovat, ostravský fotbalista zamířil vedle a nic z celé akce nebylo.

Přestože Slovan zlepšil pohyb a aktivitu, spíše zůstalo u náznaků šancí a Laštůvka příliš práce v bráně neměl. Nakonec výkon hráčů Liberce přinesl své ovoce. Po rohovém kopu se odrazil míč ke Kamsovi Marovi, který chladnokrevně zakončil pod břevno a poslal Slovan do vedení 1:0.

Baník mohl rychle odpovědět, příležitostí měl v rychlém sledu hned několik, nejprve střílel Fillo, míč netrefil ideálně, ale odrazil se k Šašinkovi, toho dokázal ubránit Mara. Avšak nátlak nekončil, akrobaticky zakončoval Procházka a trefil břevno branky, Slovan se zuby nehty ubránil.

Baník Ostrava - Slovan Liberec 0:1 (0:0)

Branky: 86. Mara. Žluté karty: 55. Kuzmanović – 12. Musa, 58. Kozák, 70. Hybš. Rozhodčí: Matějček – Moláček, Myška.

FC Baník Ostrava: Laštůvka – Pazdera, Procházka, Stronati, Fleišman (C) – Fillo, Mešaninov, Jirásek, Holzer – R. Hrubý, Kuzmanović (69. Šašinka). 
FC Slovan Liberec: Nguyen – Fukala, Kačaraba, Mara, Hybš – Sýkora (90. Karafiát), Breite (C), Nešický (72. Pešek), Potočný – Musa, Kozák (84. Pázler). 

Autoři | Foto Slovan Liberec

Štítky Slovan Liberec, Fortuna liga, Baník, FC Slovan Liberec, FC Baník Ostrava, Bílí Tygři Liberec, FC Viktoria Plzeň, HC Vítkovice Ridera

Konečně gól. Slovan vyhrál na Baníku brankou Mary a dostal se na páté místo  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.