Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Stadion Slovanu projde úpravami. Chystá se prosvětlená střecha i nová lávka

Hned několik úprav čeká stadion Slovanu Liberec. Vzniknout by měla nová lávka, která propojí hlavní tribunu se vstupem od internátu, chystá se také oprava střechy a jejích ocelových konstrukcí.

Nutnost oprav vyplynula z výsledků posouzení stavu spolehlivosti ocelových konstrukcí zastřešení hlavní tribuny v areálu, aby se zabránilo dalšímu postupu koroze a nedošlo ke vzniku havarijního stavu. „V současné době provádíme průběžný monitoring ocelové konstrukce hlavní tribuny VIP a její opravu bychom chtěli řešit nejpozději do roku 2020. Čeká nás zpracování zadávací dokumentace,“ říká vedoucí odboru majetkové správy Jaroslav Schejbal.

Střecha stíní

Roky se také mluví o tom, že střecha stíní části trávníku, který pak stíní trávníku. V plánu je při opravách střechy část krytiny vyměnit za prosvětlovací profil z plastu, na trávník se pak dostane více světla.

Vyrůst by na stadionu měla i nová lávka, která spojí hlavní tribunu s vchodem od internátu. „Stavět se bude za účelem zkapacitnění přístupových a únikových cest pro návštěvníky hlavní tribuny,” řekla mluvčí magistrátu Jana Kodymová.

Pro sportovní areál U Nisy je zpracovávána projektová dokumentace nového řešení dohledového videosystému v rámci zajištění požadovaného stupně bezpečnosti návštěvníků stadionu (tyto požadavky budou po schválení zakotveny v „Licenčním řádu LFA“ na rok 2019/2020 jako podmínka souhlasu s pořádáním fotbalových zápasů), včetně napojení na metropolitní optickou síť.

Odrazová stěna

Je také dokončena projektová příprava odrazové stěny tréninkového hřiště U Nisy jako doplňková stavba tréninkových ploch. Ta by se měla stát součástí tréninkových ploch hráčů kopané. Současně jsou navrženy posilovací a protahovací prvky pro doplňková cvičení.

Autoři | Foto Slovan Liberec

Štítky slovan liberec, stadion, úpravy, lávka, střecha, FC Slovan Liberec, oprava, Lužická Nisa

Stadion Slovanu projde úpravami. Chystá se prosvětlená střecha i nová lávka  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.