Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Z prvních šesti kol čtyřikrát venku. Chceme dobře odstartovat, říká před začátkem ligy trenér Slovanu Hoftych

Hned několik zvláštností měla letní příprava na novou sezónu fotbalové ligy. Byla velmi krátká, trvala pouhé tři týdny. Slovan také musel po překvapivém konci Zsolta Hornyáka hledat nového trenéra, kterým se stal Pavel Hoftych. Nejvíc ale překvapilo, že tým z loňského roku zůstal prakticky pohromadě a nekonala se tradiční významná obměna kádru.

„Byli jste zvyklí, že jsem na předsezónní tiskovce přišel skoro s novinami, aby se tam všechny změny vešly, letos skončil jen Libor Kozák a Jan Sýkora,“ řekl ředitel klubu Libor Kleibl.

Tým zatím posílil útočník Jan Kuchta a také stoper Chaluš. „Stopera jsme chtěli, mít čtyři je pro nás ideální stav. Pokud by nějaký odešel, opět bychom museli hledat náhradu,“ dodal Kleibl. Narážel tak na spekulace o přestupu Ondřeje Karafiáta do Jablonce, to ale zatím nejspíš padlo. „Karafiáta jsme nestavěli do generálky, vypadalo to, že kluby se dohodnou a odejde do Jablonce. K tomu ale nakonec nedošlo a Ondra se opět zapojil zpět do našeho týmu,“ doplnil trenér Pavel Hoftych.


Také on je v klubu nováčkem, nahradil Zsolta Hornyáka, který odešel do Maďarska. „Mužstvo je vnímavé a pracovité, což je základ všeho. Jsem rád, že nejsou velké změny v týmu, je výhoda, že mužstvo má stabilitu. Je věkově dobře složené, jsou tam mladí kluci i starší hráči, kteří dodávají zkušenost,“ doplnil svůj pohled.

Kolik bude ještě změn, to zatím není jisté. Přestupové okno bude otevřeno ještě zhruba měsíc. „Nemohu říct, že už k žádným změnám nedojde,“ okomentoval Kleibl. „Cítíme, že do útoku nebo na kraj zálohy bychom jednoho hráče potřebovali, uvidíme, jak to dopadne,“ upřesnil Hoftych.


Slovan zatím udržel i brankáře Nguyena, o kterém se spekulovalo, že by mohl přestoupit do Slavie. Žádná nabídka ale na stole není. „Máme čtyři výborné gólmany, pokud Filip dostane adekvátní nabídku, je jasné, že ho neudržíme,“ řekl ředitel klubu.

Liberec má velmi těžký los, z prvních šesti utkání hraje čtyřikrát venku. V prvním kole míří na Baník, příští pátek pak přivítá Plzeň. „S Baníkem jsme na srovnatelné úrovni. Je to těžký soupeř na začátek, ale Liberec byl vždy dobrým soupeřem pro Baník, doufám, že se o to popereme,“ uzavřel Hoftych.

Filip Nguyen: Jsem tady a soustředím se na Liberec

V letní pauze se jeho jména hodně skloňovalo. Filip Nguyen měl podle některých médií namířeno do mistrovské Slavie, přestup se ale nedotáhl. Nguyen tak zůstává v Liberci, se kterým se opět chce dostat mezi šest nejlepších klubů ligy.

Hodně se mluvilo o přestupu do Slavie, co k tomu můžete říct?
Jsem v Liberci, takže je jasné, jak to dopadlo. Nějaké jednání proběhlo, ale ani nevím, kde se to zadrhlo, z vedení se mnou o tom nikdo nemluvil. Mě vlastně jen zajímalo, jestli to dopadne. Nedopadlo, a tak jsem tady a soustředím se na Liberec. 

Těšil vás zájem Slavie? Mrzí vás, že to nevyšlo?
Samozřejmě mě to potěšilo. Všichni jsme viděli, co Slavie minulý rok dokázala, uspěli v Evropské lize i doma, vyhráli, co se dalo. Pokud by to dávalo smysl, určitě bych o tom uvažoval, z tohoto hlediska to určitě zajímavé bylo. 

Tušíte, proč přestup nevyšel?
Předpokládám, že to bylo kvůli finančním požadavkům. Ale jak to bylo přesně, to netuším.

Jak to teď vypadá v Liberci, jaké budou ambice?
Dá se říct, že po sezóně nikdo moc neodešel, vlastně jen Libor Kozák. Jeho góly nám chybět budou, ale na druhou stranu přišli další hráči, kteří budou mít šanci se ukázat, máme tady i Pázlika (Jan Pázler), který je tu už nějakou dobu. Jinak tým zůstal pospolu, v tom může být naše výhoda. Doufám, že nám vydrží elán z minulé sezóny, kdy jsme podle mě hráli celkem dobrý fotbal. 

Jaké jsou cíle pro novou sezónu?
Cíle jsou každý rok stejné. Evropská liga, evropské poháry. Vedení bude chtít být v první šestce a dostat se do pohárové Evropy. 

Máte nového trenéra, jak se zatím jeví?
Pro mě se toho vlastně moc nemění, protože mám stejného trenéra brankářů. Ale samozřejmě s novým trenérem jsem se také bavil, jsem s ním spokojený.

Autoři | Foto Slovan Liberec

Štítky Slovan Liberec, liga, fotbal, Pavel Hoftych, trenér, FC Slovan Liberec, Zsolt Hornyák, SK Slavia Praha, Filip Nguyen, přestup, Ondřej Karafiát, FC Baník Ostrava, Libor Kozák

Z prvních šesti kol čtyřikrát venku. Chceme dobře odstartovat, říká před začátkem ligy trenér Slovanu Hoftych  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.