Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Zlá série pokračuje. Slovan doma podlehl Plzni, U Nisy ji neporazil už čtrnáctkrát za sebou

Liberečtí fotbalisté na vítězství v Ostravě nenavázali. Proti Plzni sice mohli jít doma do vedení, hosté ale velkou šanci přežili a v druhé půli dvakrát udeřili. V závěru ještě snížil Musa, to už ale bylo vše. Slovan tak nedokázal Plzeň na domácím stadionu porazit po čtrnácté v řadě.

První půle mnoho fotbalové krásy nenabídla. První střela přišla v desáté minutě, z úctyhodné vzdálenosti to zkoušel Karafiát. Plzeň byla fotbalovější, trpělivě kombinovala, do šancí se ale nedostávala. Liberečtí se s kombinací moc nepárali a posílali dlouhé míče na Potočného s Pázlerem. 

Přesto ale měli největší možnost první půle. Breite v 35. minutě na hranici ofsajdu vyslal Pázlera, ten si ale míč špatně zpracoval, střílel tísněn a jeho ránu Hruška vyrazil.

Druhou půli začal lépe Liberec, s míčem hrál po zemi a předvedl několik zajímavých kombinací. Jenže trestala Plzeň. Po kombinaci na rohu vápna jeden z hráčů odcentroval a Pernica lízl hlavou míč do sítě – 0:1.

V 63. minutě zakombinovali Musa s Koscelníkem, první jmenovaný pak jemně lízl balon, Hruška ale byl připraven. V další dobré možnosti se ocitl o dvě minuty později Mara, ve vápně si zasekl míč a chtěl uklidit míč k tyči, v poslední chvíli ale jeho střelu zblokoval jeden z obránců.

 V 71. minutě už to bylo o dva góly. Míč se odrazil na vápno ke Kopicovi a ten ho poslal technickou ranou do sítě. 

Naději vykřesal v 80. minutě Musa. Nešický mu poslal přesný centr a liberecký útočník hlavičkou málem protrhl síť – 1:2. Závěr pak byl velmi hektický, Slovan vrhl všechny síly do útoku, blízko vyrovnání byl v nastavení Mara, Plzeň si už ale vítězství pohlídala.

Slovan Liberec - Viktoria Plzeň 1:2 (0:0)

Branky: 80. Musa - 57. Pernica, 71. Kopic. Žluté karty: 16. Pešek, 75. Breite - 17. Kalvach, 52. Krmenčík. Rozhodčí: Franěk - Koval, Dobrovolný. 

FC Slovan Liberec: Nguyen – Mikula, Kačaraba, Karafiát, Hybš – Breite (C), Oscar (73. Nešický) - Pešek (55. Koscelník), Mara, Potočný - Pázler (59. Musa)

FC Viktoria Plzeň: Hruška - Řezník (10. Havel), Pernica, Brabec, Hloušek - Hrošovský (C), Kalvach - Kayamba, Čermák (86. Mihálik), Kopic - Krmenčík (81. Chorý).

Autoři | Foto Slovan Liberec

Štítky Slovan Liberec, fortuna liga, Viktoria Plzeň, FC Viktoria Plzeň, FC Slovan Liberec, Lužická Nisa, banánovník, Ostrava

Zlá série pokračuje. Slovan doma podlehl Plzni, U Nisy ji neporazil už čtrnáctkrát za sebou  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.