Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Jablonečtí fotbalisté málem neodletěli k zápasu Evropské ligy. Pomohla až vláda se svým speciálem

Velké komplikace provázely odlet jabloneckých fotbalistů k zápasu druhého předkola Evropské ligy v Jerevanu. Plánovaný odlet ve středu ráno se neuskutečnil, letadlo nedorazilo. Klubu nakonec pomohla česká vláda, která poskytla vládní speciál. Fotbalisté tak odletěli až večer.

„Původně plánovaný odlet v půl deváté ráno se neuskutečnil. Důvodem bylo několikahodinové zpoždění našeho letadla na cestě do Prahy. Náhradní dopravce následně nedostal povolení na vstup do vzdušného prostoru Ukrajiny, Ruska a Běloruska,“ popsal mluvčí klubu Martin Bergman.

Jablonečtí fotbalisté nakonec trénovali v Praze a čekali, jak se situace vyvine. „Všechno bývá jednou poprvé. Je to samozřejmě nepříjemné. Chtěli jsme cestu tam zvládnout za co nejkratší dobu, to se nám bohužel nepovedlo. Nijak jsme za to nemohli, museli jsme čekat na pokyny a vyšlo z toho to, že jsme tu zůstali,“ okomentoval situaci kapitán Tomáš Hübschman.


Do Jerevanu se jablonečtí vydali vládním speciálem. „Požádali jsme Vládu ČR o pomoc v této situaci, kdy nám hrozilo neodcestování do Arménie na utkání Evropské ligy. V této krizové situaci, kdy by to mělo neblahý vliv na národní koeficient, jsme využili vládní speciál. Byla by to mezinárodní ostuda. Jsme za tuto pomoc vděčni a náš klub uhradí veškeré náklady spojené s touto cestou,” dodal Bergman.

Autoři | Foto FK Jablonec

Štítky jablonec, fotbal, evropská liga, letiště, vádní speciál, fotbalista, Evropská liga UEFA, Vláda ČR, Jerevan, Martin Bergman, Praha, Rusko, Ukrajina, Bělorusko, Tomáš Hübschman

Jablonečtí fotbalisté málem neodletěli k zápasu Evropské ligy. Pomohla až vláda se svým speciálem  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.