Počasí dnes14 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Sigmě stačil v Liberci jeden gól. Slovan se tak v tabulce propadá

Ani ve druhém domácím zápase Slovan nedokázal získat body. Olomouci stačila jedna pořádná šance, kterou využila a z Liberce si veze tři body. V závěru sice Liberečtí dostali balón za brankovou čáru, rozhodčí to ale po ráně odražené od břevna nepostřehli. Po čtyřech kolech tak má Slovan stále jen tři body za vítězství na Baníku.

Olomouc v červených dresech do utkání vstoupila aktivněji a kopala i první rohový kop. Centr směřovaný na přední tyč odvrátil Karafiát do zámezí, ale přišel další roh a tentokrát musel Nguyen míč vyboxovat. V deváté minutě měl Slovan standardní situaci, ze které centroval Potočný, obrana hostí si poradila. V 18. minutě se strhla menší potyčka poté, co zůstal na zemi ležet Greššák. Rozhodčí vyřešil celou situaci dvěma žlutými kartami, pro Breiteho a na druhé straně pro Kerbra.

Ve 26. minutě se Mara příliš nerozpakoval a vystřelil z voleje, vybojoval alespoň roh, ovšem z něho nepřišlo ohrožení olomoucké branky. O pět minut později vyvezl balón Breite a předal Potočnému, ten prověřil Reichla, jenž předvedl jistý zákrok. Stejný muž byl i v další akci, skvěle si převzal míč a pokračoval na brankáře, snažil se překvapit na přední tyč, ale minul. Slovan se čím dál častěji dostával do rychlých brejků, jeden zakončoval lobem Malinský, Reichl včas zakročil. V 40. minutě přišel Pilařův centr, který přes Karafiáta prošel na Jakuba Plška a ten ve skluzu vsítil první branku zápasu. 

Do druhého poločasu lépe naskočil Slovan, ale dlouho se nedostával na dostřel branky. To se změnilo V 55. minutě po hlavičce Karafiáta, v pádu směřoval pár čísel vedle levé tyče. Na druhé straně nebezpečně zahrozil po vyboxovaném centru Kerbr, Nguyen v rychlém sledu dvakrát dobře zakročil. Hra byla hodně kouskovaná a rozhodčí Houdek neváhal a často vytahoval žluté karty. V 70. minutě vystřelil zpoza vápna Falta a Nguyen měl co dělat, aby jeho pokus zneškodnil, nakonec se mu to povedlo. Po libereckém rohu se dostal k hlavičce Alibekov a těsně před brankářem upadl Mikula, penalta se nepískala.

Slovan stupňoval tlak a vytvářel si i nebezpečné příležitosti. Po jednom z centrů pálil Karafiát do obránce a odražený míč ještě uzmul Pešek, jeho pokus zamířil mimo tři tyče. V 86. minutě se již někteří radovali, Pešek z voleje po centru nastřelil břevno. Těsně poté ještě reklamoval, že míč již byl opravdu za brankovou čarou, marně.

Slovan Liberec - Sigma Olomouc 0:1 (0:1)

Branky: 40. Plšek. Žluté karty: 18. Kerbr, 57. Sladký, 87. Reichl - 18. Breite, 33. trenér Hoftych, 42. Mara, 65. asistent trenéra Medinský, 67. Kuchta, 72. Potočný. Rozhodčí: Houdek - Hrabovský, Vlček. Diváci: 3942

FC Slovan Liberec: Nguyen – Mikula, Kačaraba, Karafiát, Hybš – Breite (C), Oscar - Malinský (70. Pešek), Mara (59. Alibekov), Potočný - Musa (52. Kuchta)

SK Sigma Olomouc: Reichl - Sladký, Beneš (C), Jemelka, Kerbr (80. Texl) - Greššák (18. Zmrzlý) - Pilař (Látal), Houska, Plšek, Falta - Yunis

Autoři | Foto Slovan Liberec

Štítky Slovan Liberec, fotbal, fortuna liga, olomouc, FC Slovan Liberec, Bílí Tygři Liberec, SK Sigma Olomouc, HC Olomouc, FC Baník Ostrava, Jakub Plšek, žlutá karta

Sigmě stačil v Liberci jeden gól. Slovan se tak v tabulce propadá  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.