Počasí dnes6 °C, zítra11 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

Rizikové utkání. Do Liberce míří Sparta, v akci bude pořádková jednotka i psovodi

Jiskřit se bude na hřišti a dost možná i na tribunách a kolem stadionu. Je tu zápas, který v Liberci má během sezóny největší pozornost. Přijíždí Sparta, a kromě samotných fotbalistů se na utkání připravuje i policie. Utkání se hraje v neděli od 19 hodin.

„Předpokládáme, že ze strany některých neukázněných příznivců sportovních klubů a diváků dojde v souvislosti s konáním sportovní akce k narušení veřejného pořádku,“ říká policejní mluvčí Vladimíra Šrýtrová.

Důrazné řešení?

Policie tak utkání vyhodnotila jako rizikové, během neděle se tak zaměří a to, aby v Liberci byl klid a pořádek. „V případě páchání výtržností ze strany fanoušků budou policisté připraveni tyto incidenty důrazně řešit. Úkolem policistů bude mimo jiné zajistit bezpečnost a plynulost v dopravě, aby nedocházelo ke kolizním situacím,“ dodává mluvčí.

Do Liberce vždy přijede minimálně několik stovek sparťanských fanoušků, čekat tu na ně budou policisté pořádkové, dopravní i kriminální služby. „V terénu budou i členové Antikonfliktního týmu, kteří jsou vždy důležitým komunikačním prostředníkem s fanoušky a nasazeni do akce budou dále také policisté z pořádkové jednotky Krajského ředitelství policie Libereckého kraje i z pořádkové jednotky Krajského ředitelství Ústeckého kraje a také v neposlední řadě psovodi,“ vypočítala Šrýtrová.

Jděte od dopravního hřiště

Vzhledem k většímu počtu Sparťanů policisté doporučují fanouškům Slovanu využít hlavní vchod od dopravního hřiště a měli by ho využít i při odchodu ze stadionu. „Z důvodu zajištění klidného průběhu akce žádáme všechny občany, aby byli trpěliví a respektovali tato dočasná omezení v den konání fotbalového utkání, která policie chystá z důvodu zajištění bezpečnosti ve městě,“ uzavřela mluvčí.

Autoři | Foto

Štítky policie, fotbal, sparta, Liberec, pořádková jednotka

Rizikové utkání. Do Liberce míří Sparta, v akci bude pořádková jednotka i psovodi  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.