Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Videorozhodčí ztratil důvěryhodnost, hlásil trenér Sparty. Asi mají jiná pravidla, kontroval střelec Malinský

Hodně emocí přineslo utkání mezi Libercem a Spartou. Rozhodčí Julínek musel řešit hodně ošemetných situací a s některými mu pomáhalo i video. To třeba doporučilo odvolat penaltu proti Liberci, a naopak písknout ji proti Spartě. Po zápase se výkon sudích hodně řešil.

„Dostáváme se na strašně tenký led. VAR pro mě osobně ztratil jakoukoliv důvěryhodnost, pro mě osobně je to jen nástroj pro rozhodčí do určitých způsobů rozhodování. Já viděl tolik špatných rozhodnutí a pak komise rozhodčích to otočí, že to bylo jinak," řekl Václav Jílek na tiskové konferenci.

Penalty i červené karty

Sudí Julínek v Liberci předvedl řadu kontroverzních verdiktů. V první půli mohl udělit druhou žlutou kartu domácímu Tarasi Kačarabovi, poté mohl vyloučit pro změnu hostujícího Dávida Hancka. Na startu druhé půle nařídil penaltu pro Spartu za faul před vápnem a opravit ho musel až videorozhodčí. O chvíli později pak po zásahu technologie odpískal pokutový kop Liberecké.


„Není to jen otázka těchto situací. Každý zápas je poměr faulů 8:25 a víc a čtyři žluté karty pro nás. Podle mě měl Kačaraba před poločasem dostat druhou žlutou kartu. To jsou věci, které naprosto ovlivní průběh. Tím neomlouvám náš výkon, ale je to další střípek do mozaiky," řekl Jílek.

VAR proti Spartě?

„Šest situací z utkání v Budějovicích, v Boleslavi, s Baníkem a v Liberci na VAR, které jsou 50:50 a sto procent z nich je proti Spartě. Je to zajímavé. Věřím tomu, že to je jen souhra okolností a že když budeme dál pracovat, tak se to otočí. Ale je to zarážející," dodal Jílek, který převzal Spartu před sezonou.


Naopak střelec dvou gólů a sám účastník penaltového souboje Tomáš Malinský byl za přítomnost videa rád. „Zaplaťpánbůh, že tu video bylo. Obě situaci mohly být v náš neprospěch, zase bychom tu seděli s hlavami v dlaních. Kdyby tu nebylo video, tak jsme zase za hlupáky a zase by se o tom jen psalo v médiích," řekl po zápase.

Penaltovou situaci viděl jako jasný faul. „Nevím, asi na Spartě mají jinačí pravidla, protože když je hráč podražený, je to faul. Já si před něj dal šikovně nohu, on mě podrazil, takže z mého pohledu jasná penalta. Video to potvrdilo," tvrdil Malinský.

Autoři | Foto Slovan Liberec

Štítky Slovan Liberec, Sparta Praha, fortuna liga, var, rozhodčí, Julínek, AC Sparta Praha, FC Slovan Liberec, Tomáš Malínský, Václav Jílek, žlutá karta, Dávid Hancko, FC Baník Ostrava, FK Mladá Boleslav, SK Dynamo České Budějovice

Videorozhodčí ztratil důvěryhodnost, hlásil trenér Sparty. Asi mají jiná pravidla, kontroval střelec Malinský  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.