Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Rizikové utkání v Jablonci. Fanoušci Baníku nesmějí do sektoru pro hosty, na zápas přesto přijedou

V neděli přijede do Jablonce Baník Ostrava, který je známý podporou vlastních fanoušků. Ti přitom po posledním utkání na Spartě dostali trest a nesmí do sektorů hostí. Do Jablonce se přesto chystají a na fotbal půjdou. Utkání jako rizikové vyhodnotila policie, která bude dohlížet na pořádek.

„Na základě dosud získaných informací policisté vyhodnotili tento zápas jako rizikový a lze předpokládat, že ze strany některých neukázněných příznivců klubů a diváků by mohlo dojít k narušení veřejného pořádku,“ uvedla policejní mluvčí Dagmar Sochorová.

Zákaz do sektoru hostí

Do Jablonce se fanoušci Baníku chystají auty i vlakem. „Policisté také svoji pozornost zaměří na jejich příjezd do železničních stanic,“ dodala mluvčí.

Disciplinární komise přitom klub potrestala zákazem vstupu fanoušků do sektoru hostí za incident, ke kterému došlo na Spartě. „Jakékoliv podobné násilné incidenty jsou zcela neakceptovatelné. A my se vůči nim musíme jasně vymezit,“ prohlásil Václav Brabec, předseda představenstva FC Baník Ostrava. „Stejně tak mi ale vadí provokace ze strany ochranky směrem k fanouškům. A z videí a další dokumentace, kterou jsem měl možnost po utkání na Spartě vidět, je zjevné, že právě k tomu na Letné směrem k našim fanouškům docházelo,“ dodal.


Také Fanoušci Ostravy berou trest jako křivdu a do Jablonce se chystají. „My do Jablonce jedeme a budeme jezdit všude, kde bude Baník hrát,“ napsali na facebookové stránce Chachaři.cz.

Zápas mezi Jabloncem a Baníkem začíná v neděli v 16:30. Na veřejný pořádek budou dohlížet policisté pořádkové i dopravní policie, kriminalisté, psovodi a svoji nezastupitelnou úlohu budou mít v bezpečnostním opatření i členové Antikonfliktního týmu Krajského ředitelství policie Libereckého kraje. Společně s policisty se do opatření také zapojí i strážníci jablonecké městské policie.

Autoři | Foto Baník Ostrava

Štítky Baník Ostrava, fanoušci, jablonec, policie, FK Baumit Jablonec, FC Baník Ostrava, AC Sparta Praha

Rizikové utkání v Jablonci. Fanoušci Baníku nesmějí do sektoru pro hosty, na zápas přesto přijedou  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.