Počasí dnes6 °C, zítra4 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Ligu uzavře souboj o krále střelců a poslední místo v pohárech

První fotbalovou ligu čeká dnes poslední 30. kolo, a přestože o mistrovi i sestupujících je již rozhodnuto, stále bude o co hrát. O čtvrté místo zajišťující předkolo Evropské ligy se na dálku utkají Mladá Boleslav s Příbramí. Podobně svedou souboj o korunu krále střelců kapitán Sparty David Lafata a Milan Škoda ze Slavie.

Příbram se naposledy v evropských pohárech představila v roce 2002 a podle papírových předpokladů to nevypadá, že by dlouhé čekání ukončila. Na pátém místě má sice stejně bodů jako čtvrtá Mladá Boleslav, kvůli horší vzájemné bilanci (výhra 2:0, prohra 1:4) ale potřebuje na hřišti mistrovské Plzně získat víc bodů než její konkurent proti Jihlavě.

Liberec uzavře sezonu na stadionu U Nisy s týmem Českých Budějovic. Pokud se Slovanu podaří porazit poslední Jihočechy, může se posunout na dvanáctou pozici v konečné tabulce.

Souboj o korunu krále střelců bude o poznání dramatičtější. Lafata i Škoda mají shodně 19 gólů a oba se představí doma. Spartu čeká derby s Bohemians 1905, zatímco Slavia přivítá Slovácko.

Všechny zápasy se hrají od 17:15.

Zdroj: ČTK

Štítky AC Sparta Praha, SK Slavia Praha, FK Mladá Boleslav, 1. FK Příbram, David Lafata, Evropská liga UEFA, Milan Škoda, FC Slovan Liberec, SK Dynamo České Budějovice, FC Viktoria Plzeň

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ligu uzavře souboj o krále střelců a poslední místo v pohárech  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.