Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Liberec se rozloučil se sezonou výhrou 5:1 nad Budějovicemi

Fotbalisté Liberce porazili v závěrečném 30. kole první ligy České Budějovice 5:1. Jihočeši vedli po brance Michala Řezáče, ale pak skóre dvěma trefami otočil Josef Šural, jenž tak stylově oslavil dnešní 25. narozeniny. Další góly domácích přidali Michal Breznaník, Jiří Fleišman a Vojtěch Hadaščok.

Dynamo, které už před utkáním bylo jistým sestupujícím, obsadilo po výhře Hradce Králové v Teplicích poslední místo v tabulce.

Liberecký kouč David Vavruška udělal oproti středečnímu vítěznému finále Poháru FAČR několik změn v základní sestavě. Od začátku například nastoupil autor vyrovnávacího gólu Bakoš či zkušený stoper Brabec a stejně jako před týdnem v Jihlavě dostal mezi tyčemi šanci mladík Lukáč, který si připsal druhý ligový start.

Slovan začal aktivněji, ale jako první překvapivě udeřily České Budějovice. Po půlhodině se po chybě v domácí obraně dostal k míči Řezáč, položil si vracejícího se Fleišmana a střelou do prázdné branky otevřel skóre. Osmnáctiletý středopolař se v devátém ligovém utkání kariéry dočkal premiérové trefy.

Jihočeši ale vedli jen pět minut. Frýdek v pokutovém území přiťukl míč Šuralovi a ten se prosadil přesnou ranou pod břevno.

Po změně stran pak stejný hráč skóre otočil. Breznaník poslal v 58. minutě dlouhý centr na zadní tyč, kde balon sklepl hlavou Bakoš přímo před prázdnou branku, kde jej doklepl do sítě Šural. Dvanáctým gólem v této ligové sezoně potvrdil pozici nejlepšího týmového střelce.

Pak přišly chvíle aktivně hrajícího Breznaníka. První dvě šance ještě neproměnil, ale v 76. minutě napřáhl z voleje a trefil se přesně k tyči. Hra hostů se rozpadla a v závěrečné pětiminutovce Slovan ještě dvakrát skóroval. Trefili se Fleišman a střídající Hadaščok.

Slovan Liberec - Dynamo České Budějovice 5:1 (1:1)

Branky: 35. a 58. Šural, 76. Breznaník, 85. Fleišman, 89. Hadaščok - 30. Řezáč.

ŽK: Pavelka - Otepka. Diváci: 3875.

Sestavy:
Liberec
: Lukáč - Coufal, E. Brabec, Pokorný, Fleišman - Sackey (70. Soungole) - Frýdek, Pavelka (82. Douglas), Breznaník - Šural - Bakoš (86. Hadaščok). Trenér: Vavruška.
Č. Budějovice: Křížek - A. Dvořák, Lengyel, P. Novák, Janotka - Řezáč, Volešák (68. Otepka), Benát, Eliáš, Pešek (55. F. Vaněk) - Varadi (80. Pasecký). Trenér: Cipro.

Zdroj: ČTK

Štítky Madeta Motor České Budějovice, Bílí Tygři Liberec, Josef Šural, Jiří Fleišman, Vojtěch Hadaščok, Michal Řezáč, Michal Breznaník, Nová Pohůrka, FC Slovan Liberec, David Vavruška

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Liberec se rozloučil se sezonou výhrou 5:1 nad Budějovicemi  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.