Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Fotbalista Brabec ukončil po sezoně profesionální kariéru

Fotbalový obránce Erich Brabec ukončil v 38 letech profesionální kariéru. Trojnásobný ligový mistr se rozloučil v sobotním duelu posledního 30. kola této sezony, v němž přispěl k výhře Liberce nad Českými Budějovice 5:1.

 

"Možná by to ještě dál šlo, ale vše už spělo k tomu, abych kariéru zakončil. Už je čas, aby začali hrát jiní hráči, což bylo koneckonců na jaře ve Slovanu nebo na podzim v Bohemce vidět. Člověk musí být trochu soudný a uvědomit si, že už je čas skončit," uvedl Brabec pro liberecké internetové stránky.

Dvojnásobný reprezentant zamířil do Liberce v zimě po konci v Bohemians 1905. Ve Slovanu ale postupně vypadl z ligové základní sestavy a nastupoval spíše v Poháru FAČR, který nakonec Severočeši vyhráli.

Celkem odehrál v nejvyšší soutěži 245 zápasů a vstřelil v nich pět branek. V sezonách 2007/08 a 2008/09 získal tituly se Slavií, v ročníku 2009/10 pak se Spartou.

"Samozřejmě rád vzpomínám na trenéry, kteří mě vedli. Poprvé mi dal šanci v lize Pavel Tobiáš, pak v Drnovicích Pavel Večeřa nebo později Karel Jarolím ve Slavii. To bude znít možná divně, ale hodně mi dal a posunul mě zase někam jinam. Ty dva roky pod ním byly super," uvedl Brabec, který byl přitom v červnu 2009 ze Slavie vyhozen.

"Pak další trenéři ve Spartě nebo tady. Jsem moc rád, že jsem mohl spoustu výborných trenérů, hráčů a celkově lidí kolem fotbalu poznat, a snad to nyní dokážu ještě zúročit," dodal.

Zatím přesně neví, co bude po kariéře dělat. "Uvidíme, co přinesou následující týdny a měsíce. Teď se určitě budu věnovat rodině, mladší dcera mě ani nechtěla pustit na rozhovor. Už se na to moc těším, určitá etapa sice končí, ale věřím, že něco hezkého zase začne. Fotbal jsem dělal dvacet let, takže doufám, že jsem něco zažil a můžu to předávat dál. Proto bych u něj i rád zůstal," dodal.

Zdroj: ČTK

Štítky Erich Brabec, kariéra, FC Slovan Liberec, SK Dynamo České Budějovice, SK Slavia Praha, Bohemians 1905, trenér, AC Sparta Praha, Fotbalová asociace České republiky, 1. FK Drnovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Fotbalista Brabec ukončil po sezoně profesionální kariéru  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.