Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Slovan vstoupil do pohárové Evropy vítězstvím 2:1 nad Šmonou

Slovan vstoupil do pohárové Evropy pravou nohou. V domácím zápase 3. předkola Evropské ligy si poradil s loňským vicemistrem Izraele Hapoelem Kirjat Šmona, když po brance Dzona Delarge a Herolinda Shaly zvítězil 2:1. Do odvety si tak veze nadějný výsledek. Brankáře Koubka připravil o "nulu" minutu před koncem Abed.

Trenér Jindřich Trpišovský změnil oproti nedělnímu utkání s Mladou Boleslaví základní sestavu. Ve středu pole nastoupil Sackey a na hrotu Rabušic, který tak hrál poprvé od svého návratu z Itálie od začátku.

Do první akce se Slovan dostal v osmé minutě. Přesto, že si v úvodu vytvořil několik šancí, na gól čekal až do třiačtyřicáté minuty. Hovorka poslal dvě mnuty před přestávkou pas na Delarge. Ten si dokázal poradit s obránci Kirjatu. Jeho první střelu zastavil brankař Haimov, na dorážku byl už ale krátký.

V druhém poločase se Hapoel snažil dotáhnout jednobrankové manko. Po několika nadějných akcích izraelského manšaftu se po vzoru „nedáš, dostaneš“ trefila ve svém prvním utkání v dresu Slovanu albánská posila Herolind Shala.

Od slibného výsledku do odvety v náročných klimatických podmínkách dělilo Liberec jen pět minut. O  "nulu" připravil brankáře Koubka Ahmed Abed, který se v 89. minutě trefil tečovanou střelou. Hapoel tak v úplném závěru utkání vykřesal naději do odvety.

"Jestli neporazíme takového soupeře, tak nemáme v pohárech co dělat," řekl po utkání David Pavelka.

Na druhém týmu uplynulé sezony izraelské ligy bylo patrné, že na rozdíl od domácích hraje první soutěžní zápas sezony. Slovan pohledem statistik přehrál svého supeře ve většině ohledů. Na střely Hapoel porazil 17:13. Na branku ale oba týmy vystřelily pětkrát. 

„Mám smíšené pocity. Utkání jsme vyhráli, ale stalo se přesně to, co jsme nechtěli. Inkasovali jsme branku a to ještě v závěru utkání,“ postěžoval si po zápase trenér Jindřich Trpišovský a dodal: „Podle mě jsou šance 50:50. Věřím tomu, že to máme ve svých rukách a že máme na to, abychom postoupili.“

Liberec tak vkročil do předkola Evropské ligy jako jediný z českých účastníků úspěšně. Jablonec prohrál ve včerejším utkání s Kodaní 0:1 na domácí půdě. Mladou Boleslav vyřadil už v druhém předkole norský Strömsgodset.

Slovan Liberec - Hapoel Kirjat Šmona 2:1 (1:0)

Branky: 43. Delarge, 84. Shala - 89. Abed.

Rozhodčí: Evans - Edwards, Roberts (všichni Wales). ŽK: Bartošák, Sackey, Delarge, Pavelka - Borcal, Kassio, Ostvind, Mizrachi. Diváci: 5400.

Sestavy: Liberec: Koubek - Coufal, Hovorka, Švejdík, Bartošák - Sackey, Pavelka - Delarge (86. Fleišman), Šural, Kerbr (53. Shala) - Rabušic (74. Bakoš). Trenér: Trpišovský. Kirjat Šmona: Haimov - Elkayam, Kassio, Gutiérrez, Borcal - Shukrani (51. Rochet), Broun - Abed, Ostvind (75. Mizrachi), Bruno - Axebrad (46. Chukwuma). Trenér: Hassarmi.

Štítky FC Slovan Liberec, Evropa, Evropská liga UEFA, Izrael, Jindřich Trpišovský, Bílí Tygři Liberec, Herolind Shala, David Pavelka, FK Mladá Boleslav, Itálie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Slovan vstoupil do pohárové Evropy vítězstvím 2:1 nad Šmonou  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.