Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Tomáš Koubek: Všichni si uvědomujeme, že to, co nás teď potkává, je velký úspěch

Čtvrté zápasy v základních skupinách Evropské ligy pořádně zamíchaly kartami a postupovými šancemi. Po prohře se Slovanem je mimo hru Groningen. Naopak mezi první Bragou, druhým Slovanem a třetí Marseille je jen tříbodový rozdíl a o dvě postupová místa se poperou právě tyto tři týmy.

„Je to krásný. Všichni si uvědomujeme, že to, co nás teď potkává, je pro celý klub a všechny hráče velký úspěch. Je úžasné, že ti samí hráči, kteří třeba loni uhráli 12. místo v lize nebo hráli v Žižkově, nyní dokážou konkurovat Marseille, Braze nebo Groningenu,“ řekl po včerejším zápase brankař domácích Tomáš Koubek.

Ten podobně jako trenér Jindřich Trpišovský předpokládá, že se o postupu bude rozhodovat až v posledním zápase na stadionu U Nisy s francouzskou Marseille. „Čekají nás dva těžké zápasy, nejdřív máme venku Bragu, která nemá nic jisté, a pak doma s Marseille. Věřím, že si to právě s Marseille doma o postup rozdáme. Bylo by to moc hezké a ukázalo by to, jak na tom jsme,“ dodal.

Právě výhra na domácí půdě fotbalistům Slovanu chybí. Zatímco oba venkovní zápasy základní skupiny vyhrál těsně 1:0, doma pouze remizoval a jednou prohrál. Po zápasech s Groningenem a Marseille se navíc liberecký brankař může pochlubit nulou v kolonce obdržených gólů při venkovních zápasech. „Vysvětlit si to nějak nedokážu. Je možná naopak trochu škoda, že v české lize občas zbytečně inkasujeme. Nevím, jestli je to v Evropské lize štěstí, nebo hrajeme lépe a koncentrovaněji. Je to každopádně skvělá bilance a bylo by skvělé, kdyby nám vydržela do konce skupiny,“ uzavřel Koubek.

Foto Jaroslav Appeltauer

Štítky Tomáš Koubek, Olympique de Marseille, SC Braga, Groningen, Evropská liga UEFA, FK Viktoria Žižkov, Jindřich Trpišovský, Lužická Nisa

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tomáš Koubek: Všichni si uvědomujeme, že to, co nás teď potkává, je velký úspěch  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.