Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Slovan přezimuje na čtvrté příčce. Utkání se Slavií otočil a zvítězil 2:1

Dokonalý obrat předvedli fotbalisté Slovanu v nedělním utkání Synot ligy proti Slavii. Do šaten odcházeli v poločase po brance Zmrhala za stavu 0:1. Po pětadvaceti minutách druhého dějství otočili brankami během dvou minut Marek Bakoš a David Pavelka. Slovan tak po vítězství 2:1 přezimuje na čtvrté příčce tabulky.

Slavia vstoupila o utkání nejlépe, jak mohla. Zmrhal se trefil po dvou minutách, když za záda Koubka usměrnil dlouhý pas Frydrycha, který ještě prodloužil Škoda.

Liberec byl v první půli hodně nepřesný a příliš gólových šancí si nevytvořil. Fotbalisté Slovanu poprvé zahrozili až v posledních vteřinách prvního poločasu, kdy střela Delarge mířila přímo doprostřed branky. Na gólový úspěch si prokřehlí domácí diváci ale museli počkat až do druhého poločasu.

„O půli byla velká bouřka v kabině a řekli jsme si, že to otočíme za každou cenu. To se nakonec povedlo,“ řekl kapitán David Pavelka.

Krátce po začátku druhého poločasu poslal na hřiště trenér Trpišovský "žolíka" Marka Bakoše, což se po dvou minutách ukázalo jako skvělá volba. Rabušic v osmapadesáté minutě protáhl balon kolem několika hráčů Slavie a místo střely zvolil přihrávku na volného Marka Bakoše. Ten nekompromisně zakončil.

„Je to ideální, když dáte prvním dotykem gól Slavii. Šel jsem na hřiště proto, abychom to zkusili otočit a to se podařilo,“ doplnil po utkání Marek Bakoš.

Dokonalý zvrat liberečtí dokončili o zhruba 100 sekund později. Po rohovém kopu se dostal balon až k noze kapitána Davida Pavelky, který krásně mířenou střelou při zemi prostřelil Berkovce.

Radost na stadionu U Nisy mohla propuknout ještě jednou, když v závěru hlavičkoval po Coufalově centru Shala. Ten však mířil vedle.

Hosté v posledních minutách hodně tlačili, ale ke gólu to nevedlo. Liberečtí se tak díky vítězství posunuli právě před Slavii na čtvrté místo tabulky, když je od třetí příčky dělí pouze skoré, které má lepší Mladá Boleslav. Sezonu Severočeši zakončí nejdůležitějším utkáním podzimu. Ve čtvrtek se o postup do jarní fáze Evropské ligy utkají s francouzskou Marseille.

„Dnešní utkání mělo hodně podobný průběh jako zápas na Slavii. Ta se dnes ujala vedení a nám se pak podařilo otočit a zápas vyhrát. Největší zásluhu na dnešním utkání mají fanoušci, kteří nad námi po hrozné první půli nezlomili hůl a v druhém poločase nám pomohli k vývoji,“ uzavřel trenér Jindřich Trpišovský.

FC Slovan Liberec – SK Slavia Praha 2:1 (0:1)

Branky: 58. Bakoš, 59. Pavelka - 2. Zmrhal. Rozhodčí: Jílek - Vlasjuk, Vysloužil. ŽK: 15. Coufal, 67. Rabušic - 46. Frydrych, 77. Souček. Synot Hráč utkání: David Pavelka - Jaromír Zmrhal. Diváci: 6919

Sestavy: FC Slovan Liberec: Koubek - Coufal, Hovorka, Pokorný, Mudra - Machuča (84. Šural), Pavelka - Delarge, Shala (79. Sýkora), Kerbr (57. Bakoš) - Rabušic. SK Slavia Praha: Berkovec - Frydrych, Deli (71. Hrubý), Bílek, Jablonský - Souček, Piták - Mikula (68. Voltr), Kenia (65. Vukadinovič), Zmrhal - Škoda.

Foto Jaroslav Appeltauer

Štítky FC Slovan Liberec, SK Slavia Praha, David Pavelka, Marek Bakoš, Jaromír Zmrhal, 1. česká fotbalová liga, ŠKODA AUTO a.s., Jindřich Trpišovský, Evropská liga UEFA, Olympique de Marseille

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Slovan přezimuje na čtvrté příčce. Utkání se Slavií otočil a zvítězil 2:1  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.