Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Libercem projdou ve čtvrtek dva pochody fotbalových fanoušků. Policie připravuje mimořádná opatření

Fyzioterapeuti fotbalového Slovanu důkladně připravují hráče, fanoušci žehlí dresy a policisté připravují další mimořádná opatření, která souvisí se čtvrtečním utkáním Evropské ligy mezi Slovanem Liberec a Olympique Marseille. Do Liberce přijede podle posledních informací kolem 300 fanoušků francouzského týmu. Policisté tak budou celý den v pohotovosti

„Nelze rovněž podcenit současnou bezpečnostní situaci ve světě, ani žádná rizika s tím spojená, proto budou k zajištění klidu a pořádku připraveny pořádkové síly z celého Libereckého kraje, ale i posily z kraje ústeckého a středočeského. S fanoušky budou v kontaktu po celou dobu jejich pobytu v Liberci i policisté Antikonfliktního týmu spolu s tlumočníky,“ doplnila mluvčí policie Vlasta Suchánková.

Pro všechny fanoušky budou připraveny dvě fanzóny, ze kterých dvě hodiny před utkáním vyrazí pochody domácích a hostujících fanoušků. Liberečtí půjdou po trase U Náspu - Šamánkova - Tržní náměstí - Ruská - Ruprechtická - Krajinská - Na Hradbách - stadion U Nisy. Hosté z Marseille budou mít fanzónu na u Domu kultury. Od něj se vydají na pochod ulicí Jánská - Soukenné náměstí – Barvířská - cyklostezka podél Lužické Nisy - Okružní - Winterova - stadion U Nisy.

„Některá opatření se částečně dotknou také Liberečanů, a to zejména ta, která jsou spojena s přesunem fanoušků na stadion. Jako tradičně bude početnou skupinu fanoušků doprovázet policisté a z daného důvodu bude vždy dle potřeby pozastaven provoz,“ dodala Suchánková. Omezení se jako už tradičně dotkne obyvatel ulice Winterova, do které bude od večera zákaz vjezdu. Ulice bude sloužit jako parkoviště pro auta a autobusy francouzských fanoušků.

Mimořádně velké kontroly čekají na fanoušky také u vstupu na stadion. "Kontroly budou skutečně důkladné, už s ohledem na současnou bezpečnostní situaci, proto doporučuji fanouškům, aby na toto mysleli a na stadion přicházeli minimálně již hodinu před samotným utkáním," vzkázal fanouškům Lukáš Váňa, mluvčí FC Slovan Liberec.

Foto Jan Pešek

Štítky Liberec, FC Slovan Liberec, Olympique de Marseille, fotbal, Lužická Nisa, policie, Liberecký kraj, Marseille

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Libercem projdou ve čtvrtek dva pochody fotbalových fanoušků. Policie připravuje mimořádná opatření  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.