Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

"Dzony" opouští Liberec, zlákal ho rakouský Mödling

Dzon Delarge opouští liberecký Slovan. Pětadvacetiletý Konžan uspěl podle twitterového účtu Slovanu na testech v rakouské Admiře a přestupuje do aktuálně pátého týmu nejvyšší soutěže. Delarge v Liberci působil od roku 2012 a odehrál zde skoro osm desítek utkání. V aktuální sezoně se ale příliš neprosazoval a nebyl zapsán ani na soupisku pro Evropskou ligu.

Dzon Delarge s fotbalem začínal v Gabonu a od svých 15 let působil na profesionální úrovni v Kamerunu. Hrál v kamerunských klubech Kadji SA Douala, Cotonsport Garoua a Union Douala. V létě 2011 podepsal smlouvu se slovenským DAC 1904 Dunajská Streda. Zde zatím zažil svojinejpovedenější sezonu, když vstřelil 8 branek ve 32 zápasech. Po sezoně ale DAC sestoupil a Delarge odešel na testy do FC Slovan Liberec. V nich uspěl a podepsal přestupní kontrakt.

Jeho hvězda v Liberci ale vyhasla a už před koncem roku bylo jasné, že se mladý Konžan poohlíží po novém angažmá. „Snažím se být pořád profesionál, mám ve Slovanu smlouvu, kterou chci dodržet a v létě odejít," říkal koncem listopadu. Jeho odchod se ale nachýlil o několik měsíců dříve než čekal.

FC Admira Wacker Mödling je rakouský fotbalový klub z Mödlingu, který působí v rakouské fotbalové Bundeslize. Klub byl založen v roce 1905 a svoje domácí utkání hraje na stadionu Bundesstadion Südstadt s kapacitou 12 000 diváků. Kromě italského brankáře Simona Manzoniho v jeho barvách nepůsobí žádný cizinec.

Foto Jaroslav Appeltauer

Štítky FC Slovan Liberec, Mödling, Dzon Delarge, Evropská liga UEFA, Union Douala, DAC 1904 Dunajská Streda, Kamerun, Gabon, Německá fotbalová Bundesliga, Simon Manzoni

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

"Dzony" opouští Liberec, zlákal ho rakouský Mödling  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.