Počasí dnes9 °C, zítra6 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Slovan se v Mladé Boleslavi protrápil k prohře 0:3

Slovanu nevyšel vstup do nové sezony nejvyšší fotbalové soutěže, která nese od letošního roku název ePojištění.cz liga. Liberečtí podlehli Mladé Boleslavi 0:3 poté, co se třikrát trefil domácí Chramosta. Slovan nejenže nevstřelil ani jeden gól, dokonce si nevytvořil ani žádnou větší šanci a z Mladé Boleslavi tak odjíždí bez bodů.

Liberečtí vyběhli na trávník ve výrazně pozměněné sestavě oproti utkání s rakouskou Admirou. V základní sestavě se tak objevili třeba Nitrianský, Karafiát, Bartošák, Navrátil nebo Hadaščok.

Chramosta si s libereckou obranou poprvé poradil v deváté minutě, když potrestal jejich nedůrazu. Využil odraženého balonu a z malého vápna uklidil míč přesně pod horní tyč liberecké branky. Zhruba osm minut po začátku druhého poločasu přidal Jan Chramosta druhou branku. Tentokrát ho uvolnil Rada a s přesným zakončením neměl zkušený útočník už příliš práce. Hattrick zkompletoval boleslavský kanonýr po hodině hry. Vukadinovič utekl podél postranní čáry obraně a poté přesnou přihrávku poslal míč na Chramostu, který bez problému přidal třetí branku.

Liberečtí se už nyní musí soustředit na středeční odvetu 3. předkola Evropské ligy s rakouskou Admirou. Slovan vybojoval v prvním utkání cenné vítězství 2:1 a je tak postupu blíž.

FK Mladá Boleslav – FC Slovan Liberec 3:0 (1:0)

Branky: 9., 53. a 60. Chramosta. ŽK: 80. Folpercht. Rozhodčí: Ardeleánu – Blažej, Kubr. Diváci: 4177

Sestavy: FK Mladá Boleslav: Diviš – Pauschek, Kúdela, Hůlka, Fleišman – Jánoš, J. Rada – M. Vukadinovič, Magera (C)(81. Takács), Kalabiška – Chramosta (76. Mebrahtu). FC Slovan Liberec: Dúbravka – Nitrianský, Hovorka, Karafiát, Bartošák – Navrátil, Ševčík (59. Komličenko), Folprecht, Breite (74. Sýkora) – Baroš (C)(67. Lesniak), Hadaščok.

Foto Jaroslav Appeltauer

Štítky FC Slovan Liberec, FK Mladá Boleslav, Jan Chramosta, Evropská liga UEFA

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Slovan se v Mladé Boleslavi protrápil k prohře 0:3  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.