Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Postupová naděje stále žije! Slovan si bez problémů poradil s Karabachem

Postupová naděje Slovanu stále žije. Ve čtvrtečním zápase s ázerbajdžánským Karabachem liberečtí překvapivě hladce zvítězili 3:0 a stále mají teoretickou šanci na postup. O něj musí zabojovat v řecké Soluni, kde odehrají poslední utkání základní skupiny 8. prosince.

Dnešní vítězství se začalo rodit už v jedenácté minutě. Po souhře Bartošáka s Folprechtem u lajny první jmenovaný našel rozběhnutého Vůcha, který nezvykle hlavou míč srazil do branky Ibrahima Šehiče.

Stadion U Nisy se mohl podruhé zaradovat v šestapadesáté minutě. Jeden z obránců Baku srazil ve vápně rozběhnutého Komličenka, což neuniklo pozornosti švédského sudího Johannessona. Samotný faulovaný útočník si nachystal míč na pokutový kop, který nekompromisní dělovkou doprostřed branky prostřelil bosenského brankáře.

Trvalo jen sedm minut, než se Nikolaj Komličenko trefil podruhé. Tentokrát už téměř ztracený balon vybojoval u levé lajny Vůch, který nacentroval přímo do vápna na nohu Komličenka. Toho nedokázala zastavit překvapená obrana a tak ukrajinský útočník v dresu Slovanu navýšil na 3:0.

"Nesmírně si toho vítězství vážíme. Je to výhra v Evropské lize, navíc 3:0 nad Karabachem, který moc gólů nedostává. Jsem rád, že jsme splnili na poslední pokus to, co jsem dva roky sliboval, že se doma pokusíme zvítězit ve skupině. Udělali jsme takovou slabou náplast za derby v Jablonci, které se nám hrubě nepovedlo. Jinak bych chtěl pochválit naše hráče, kteří po dlouhé době zase hráli jako zaťatá pěst. Drželi při sobě, podali týmový výkon, který je posunul k vítězství. Myslím, že to byl jeden z nejlepších výkonů našeho mužstva v sezoně," shrnul po utkání trenér Jindřich Trpišovský.

Liberečtí tak poprvé v letošní sezoně zvítězili v základní skupině Evropské ligy a z posledního místa ztrácí tři body na třetí Soluň a stejně jako na postupové druhé místo, které stále patří Karabachu. "Před skupinou jsme si přáli, abychom v posledním kole měli možnost postoupit. To se nám splnilo," uzavřel trenér.

FC Slovan Liberec - FK Karabach 3:0 (1:0)

Branky: 11. Vůch, 57. a 63. Komličenko. ŽK: 45. Komličenko, 76. Breite - 40. Míchel, 56. Medvedev. Rozhodčí: Johannesson - Nilsson, Culum (všichni SWE). Diváci: 4940

Sestavy: Liberec: Dúbravka - Karafiát, Coufal, Pokorný, Bartošák - Breite, Folprecht - Ekpai, Ševčík (80. Navrátil), Vůch (89. Bláha) - Komličenko (86. Bartl). Karabach: Šehić - Agolli, Medvedev, Hüseynov, Dashdemirov - Richard Almeida, Garayev, Míchel (53. Ismayilov) - Dani Quintana, Ndlovu, Muarem (60. Reynaldo).

Foto Jaroslav Appeltauer

Štítky FC Slovan Liberec, Nikolaj Komličenko, PAOK FC, Evropská liga UEFA, Baku, FK Baumit Jablonec, Lužická Nisa, Richard Almeida, Jindřich Trpišovský

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Postupová naděje stále žije! Slovan si bez problémů poradil s Karabachem  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.