Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Žáci z libereckých škol zavzpomínají na tragicky zesnulého kamaráda při futsalovém turnaji

Spolužáci a kamarádi tragicky zesnulého čtrnáctiletého chlapce, který začátkem září zahynul v libereckém bazénu, na něho zavzpomínají při futsalovém memoriálu. Ten proběhne příští pátek v hale Technické univerzity na Harcově. Zúčastnit by se ho mělo 10 libereckých základních škol, ze kterých si turnaj zahraje 100 žáků.

„Na Memoriálu bude vystaven Adamův dres s číslem 13 a jeho obraz namalovaný podle fotografie, který po skončení turnaje bude předán jeho mamince. Svoji účast rodině a podporu turnaji vyjádřil i senátor Ivo Valenta,“ dodal organizátor turnaje Radim Podzimek.

Policie se tragickou událostí zabývá od soboty 3. září. Ve 21:00 se na ni obrátil otec dítěte. Chlapec odešel odpoledne do plaveckého areálu a nevrátil se. Rodina společně s plavčíky ho nemohla najít. Policisté pak s plavčíky důkladně prohlédli celý areál plaveckého bazénu, tělo nezletilého chlapce našli v odtokovém potrubí bazénu zvaného divoká řeka. Podle pitvy zemřelo dítě na následky udušení.

Vyšetřování potrvá měsíce. "Kromě výslechů svědků si policisté rovněž vyžádají znalecký posudek se zaměřením na bezpečnostní opatření v zařízeních, jakými jsou plavecké bazény, plovárny a podobně, který bude stěžejním dokumentem v posuzování možné trestně-právní odpovědnosti a měl by objasnit, jak k tragédii došlo," dodala už dříve policejní mluvčí Vlasta Suchánková

PSALI JSME:

V bazénu chyběla mříž, kus zdiva a kachliček, říká návštěvnice libereckého bazénu
K tragické události v libereckém bazénu mělo dojít při hře s kamarády
Tragédie v libereckém bazénu. Pohřešovaného chlapce našli policisté v odtokovém potrubí
Policie žádá o spolupráci při objasňování smrti chlapce v bazénu

Štítky bazén, Ivo Valenta

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Žáci z libereckých škol zavzpomínají na tragicky zesnulého kamaráda při futsalovém turnaji  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.