Počasí dnes7 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Analýza: Udinese je jasným favoritem, hrát bude ale v Terstu

Bezesporu dvojzápas roku čeká na liberecký Slovan. Už příští týden narazí v Evropské lize na italské Udinese Calcio, které je jednoznačným favoritem. Slovanu však může hrát do karet hned několik výhod. Více nám prozradil bookmaker sázkové kanceláře Chance.

Udinese podle všeho neodehraje první utkání dvojzápasu na svém stadionu, kde probíhá rekonstrukce. „První zápas se místo na domácím stadionu Udine bude hrát v Terstu,“ potvrdila mluvčí sázkové kanceláře Chance Markéta Světlíková.

Další vodou na mlýn pro liberecké může být zranění brankařské jedničky Udine. Srb Zeljko Brkič má natržený sval a mimo hru bude v obou utkáních. Na hřišti ho nahradí posila z chorvatského Dinama Záhřeb Ivan Kelava.

Obrana Slovanu naopak bude mít co dělat s Antoniem Di Natalem, který je ve svých šestatřiceti letech hvězdou týmu a v loňské sezoně zároveň nejlepším střelcem. V Evropské lize byl často šetřen, podobně jako další hráči základu, přesto stihl nastřílet bosenskému Siroki Brijeg dvě branky. V Loňské sezoně navíc Di Natale tvořil nebezpečnou útočnou dvojici s dalším top útočníkem Luisem Murielem. Kolumbijský reprezentant přišel do Udine před loňskou sezonou z Lecce.

Klady Udinese:

- Italové mají určitě kvalitnější kádr - tvoří ho zkušení italští hráči a kvalitní legionáři
- Papírově patří mezi lepší střed v Itálii, zaostává za týmy typu Juventus, AC Milan, Neapol, AS Roma, Fiorentina
- Více zkušeností z těžkých zápasů na evropské scéně a v Serii A

Zápory Udinese:

- Ligu začíná až 25.8. proti Laziu - menší rozehranost, ale to nemělo by hrát zásadní roli
- Možné podcenění soupeře, Liberec může doufat v podobný šok, který připravila na jaře Plzeň Neapoli

Liberec nemá víceméně co ztratit. Postup by byl pro hráče i fanoušky velkou odměnou a úspěchem, na který Slovan dlouho čeká. Liberec však trápí hra zezadu, která nebyl proti švýcarskému Curychu nějak silná. Slovan může těšit, že rozhodující utkání odehraje na domácí půdě.

Italský soupeř do Liberce dorazí po více než deseti letech. Slovan naposledy narazil na AC Milán v sezoně 2002/2003. Od legendárního dvojzápasu uplynulo už mnoho let, v týmu stále zůstávají dva pamětníci. Jan Nezmar se z hřiště přesunul za kancelářský stůl jako sportovní ředitel Slovanu a Zbyněk Hauzr z pozice brankařské jedničky na lavičku.

Liberec proti Udine vsází asi nejvíce na potenciál Michaela Rabušice. Klíčový střelec už rozhodl nejedno utkání.

Slovan odehraje první utkání na půdě soupeře a to 22. srpna. O týden později je na programu odveta na stadionu U Nisy.

Štítky liberec, slovan, analýza, udinese, evropská liga, FC Slovan Liberec, Udinese Calcio, Terst, Evropská liga UEFA, Chance, Udine, AC Milan, SSC Napoli, GNK Dinamo Zagreb, Markéta Světlíková

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Analýza: Udinese je jasným favoritem, hrát bude ale v Terstu  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.