Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Fanoušky italského Udine napadla v Liberci skupinka chuligánů

Postup Slovanu do základní skupiny Evropské ligy měl hořkou pachuť pro fotbalisty italského Udine, stejně jako pro skupinku jejich fanoušků, která je přijela podpořit do Liberce. Na ně ještě před utkáním zaútočila partička českých chuligánů poblíž stadionu. Informaci přinesl portál Hooligans.cz.

„Před zahájením zápasu dvacetičlenná skupinka českých ultras napadla dodávku s fanoušky bíločerných, která klidně přijížděla ke stadionu. Při příjezdu byli pořadateli nasměrováni na jiné, odlehlejší, parkoviště, než na ta přímo u stadiónu. A v tomto momentu, chvilku před tím než se dostali na stadion, začal útok za strany dvaceti útočníků, kteří byli ozbrojeni lahvemi a kameny,“ píše se na webu hooligans.cz. Podle serveru partička českých ultras u dodávky rozbila čelní sklo. Osmičlenná skupinka fanoušků Udine před nimi ze strachu musela utéct. Neznámí útočníci se mezitím z místa vypařili.

Policie se však incidentem, ke kterému došlo před utkáním, nezabývá ani zabývat nebude. „Napadení fanoušci se rozhodli incident nehlásit na policii, aby stihli utkání. Událost se rozhodli oznámit pojišťovně až po příjezdu do Itálie,“ vysvětlila mluvčí liberecké policie Jana Světlá.

Nicméně podobné události na fotbal nepatří. V tom se shodují i liberečtí fanoušci, kteří se od incidentu distancují. Podle nich nikdo z příznivců Slovanu nemá útok na svědomí. „Pochybuji, že by tohle udělal někdo z libereckých ultras. Většina z nás se zná,“ popsal Drbně jeden z fanoušků, který si přál zůstat v anonymitě.

Nepříjemná událost netěší ani vedení fotbalového Slovanu, které se napadeným fanouškům okamžitě omluvilo a zajistil jim bezpečné parkování v areálu stadionu. „FC Slovan Liberec před tímto problémovým jednáním nezavírá oči a v budoucnu hodlá postupovat co nejpřísněji vůči lidem a skupinám, které se v souvislosti s fotbalovými zápasy dopouštějí násilí a trestné činnosti. V případě jejich identifikace se pro ně počítá se zákazem vstupu na stadion U Nisy,“ reagovalo vedení Slovanu na oficiálním webu.

Štítky liberec, chuligáni, fotbal, slovan, FC Slovan Liberec, Udine, Evropská liga UEFA, policie, Itálie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Fanoušky italského Udine napadla v Liberci skupinka chuligánů  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.