Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Podještědské derby je tu, udrží Slovan domácí neporazitelnost?

Jednačtyřicáté ligové derby mezi podještědskými sousedy Libercem a Jabloncem uzavře 13.kolo fotbalové ligy. Očekávaný zápas se bude poprvé hrát jako Podještědské derby a vítěz si odnese putovní trofej z Preciosy. Zápas má několik pikantních okolností, které zvyšují jeho zajímavost.

Předně Slovan dosud doma s Jabloncem nikdy neprohrál. Ve dvaceti zápasech! Jablonečtí už tradičně vyhlašují, že teď je ta pravá chvíle nepříznivou bilanci zlomit. Podaří se jim to? Každopádně se jim daří, zato Liberec se krčí ve spodní části tabulky s přezdívkou Remízový král. Vyhrál zatím jen dvakrát. „Ten zápas je od ostatních odlišný, jednoduše nemá favorita. Jablonečtí jsou možná v laufu a daří se jim, takže budou hlavami nahoře, ale i tak je to dost specifické,“ myslí si kapitán Slovanu Jiří Fleišman.

Šilhavý chce v Liberci vyhrát

Jablonec vede Jaroslav Šilhavý, trenér, který ještě loni vedl Slovan a dosáhl s ním nebývalých úspěchů. Titul, třetí místo, jaro v Evropské lize, takovou bilanci nemá kdekdo. Jenže Šilhavý se rozhodl pro Jablonec, kde mu svazový šéf Pelta nasliboval kádr a hráče, na které si ukáže. Slib zatím plní, Jablonec po horším začátku šlape a k Nise si jede pro vítezství.

Připomeňte si derby v mistrovské sezoně Slovanu v roce 2012

Před derby se také oba kluby dohodly na spolupráci. Udělaly pompézní tiskovku na Ještědu, představily trofej pro vítěze derby. Před zápasem zase bude před stadionem akce. Podepisovat se bude Tomáš Ďubek a asi nejznámější fanoušek Slovanu Ladislav Hampl. Na akci si také budete moci pořídit památeční placku, kterou přímo na místě vyrobí Nikola Antošová z chráněné dílny Amos. Navíc pro děti tu bude skákací hrad a kopání penalt na Slovaňáčka.

Bude velká návštěva?

Jablonečtí příznivci, po vzoru těch Libereckých, chystají na derby pochod. Sejdou se u vlaku a společně vyrazí na stadion. Nezbývá než si přát, aby se vše obešlo bez incidentů  a na stadion dorazilo hodně lidí. Zápas startuje v 15:45, řídí ho rozhodčí Královec.

Autoři

Štítky FC Slovan Liberec, FK Baumit Jablonec, Preciosa, Jaroslav Šilhavý, Evropská liga UEFA, Jiří Fleišman, Tomáš Ďubek, Ladislav Hampl

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Podještědské derby je tu, udrží Slovan domácí neporazitelnost?  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.