Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Slovan nadělil Znojmu kanára. Rozhodl první poločas

Fotbalisté Liberce deklasovali v úvodním utkání osmifinále Poháru FAČR druholigové Znojmo 6:0 a vítězně se naladili na nadcházející podještědské derby s Jabloncem. Slovan dal všechny branky už v první půli, dvakrát se trefili Josef Šural a Martin Frýdek. Odveta, která už bude nejspíš jen formalitou, se hraje na jihu Moravy příští středu.

Liberec je v ligové tabulce až dvanáctý a k Evropské lize tak má momentálně blíž z domácího poháru. I proto slovenský trenér Samuel Slovák postavil nejsilnější možnou sestavu, pouze v brance dal šanci náhradníkovi Lukáši Hroššovi.

Slovan proti osmému celku druhé nejvyšší soutěže, který na jaře sestoupil z ligy, od začátku dominoval. Do dvanácté minuty šli domácí třikrát sami na branku a dva úniky proměnili, když se trefili Šural s Frýdkem.

Druhý jmenovaný v 29. minutě propálil hostujícího gólmana znovu, pak potrestal chybu ve znojemské defenzivě Pavelka. Do pauzy přidal pátý gól z penalty kapitán Fleišman a šestou trefu Šural.

Liberec tak ještě do přestávky vyrovnal svou nejvyšší výhru v sezoně z 6. ligového kola proti Ostravě, která byla rekordním triumfem Slovanu v samostatné lize. V druhé půli už další gól nepadl, Severočechy ale mohlo před derby s Jabloncem těšit, že na poslední půlhodinu poprvé po dlouhém zranění nastoupil záložník Marek Jarolím.

"Jsem rád, že jsme předvedli dobrý fotbal a nějakým způsobem se odvděčili lidem, co přišli. Těší mě, že zápas skončil takovýmto výsledkem, první poločas byl z naší strany excelentní. Byli jsme velice efektivní a hráli velmi pěkně," řekl pro liberecké stránky kouč Slovák.

Znojemský trenér Oldřich Machala neskrýval rozčarování. "Z naší strany to byla úplná tragédie, hlavně přístup v prvním poločase. Máme v týmu několik hráčů, kteří už první ligu zažili, ale s takovýmto přístupem, nasazením a agresivitou si myslím, že to daleko nedotáhneme," uvedl.

Slovan Liberec - 1. SC Znojmo 6:0 (6:0)

Branky: 7. a 45. Šural, 12. a 29. Frýdek, 32. Pavelka, 42. Fleišman z pen.

Rozhodčí: Jech. Diváci: 1250.

Sestava Liberce: Hroššo - Mudra, Pimpara, Pokorný, Fleišman - Obročník, Pavelka (58. M. Jarolím) - Delarge (64. Hadaščok), Ďubek, Frýdek - Šural (74. Soungole). Trenér: Slovák.

Napsala ČTK

Štítky FC Slovan Liberec, Orli Znojmo, Bílí Tygři Liberec, Josef Šural, Martin Frýdek, FK Baumit Jablonec, Fotbalová asociace České republiky, Morava, Evropská liga UEFA, Marek Jarolím

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Slovan nadělil Znojmu kanára. Rozhodl první poločas  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.