Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Slovan v generálce přejel Převýšov. Teď se chystá na Skonto

Na závěr přípravy fotbalisté Slovanu bez větších potíží porazili třetiligový Převýšov 5:0. Ale konec legrace, už ve čtvrtek nastoupí Liberečtí v lotyšské Rize proti místnímu Skontu k úvodnímu zápasu 2. předkola Evropské ligy.

 

Proti Převýšovu vyběhla UNisy sestava, která pravděpodobně nastoupí i v Rize. Od začátku hrál na křídle i nováček Kalitvintsev, který se hned v 21. Ukázal, co umí. Za vápnem napřáhl levačkou a jeho rána skončila v síti. Přihrával mu krajan Rybalka a oba hoši si svou spolupráci, akorát opačně, zopakovali za pět minut, kdy Kalitvintsev našel pěknou kolmicí Rybalku, toho srazil obránce  a kopala se penalta. Ještě do poločasu po další krásné kombinaci zvýšil Rybalka a bylo hotovo. V druhém poločase se předvedli i další hráči a Slovan přidal další dva góly. Nejprve Rybalkou a v závěru i Szabem. Takže nakonec 5:0.

Slovan Liberec – Převýšov 5:0

Branky: 21. Kalitvintsev, 27. z pen. Rabušic, 36., 64. Rybalka, 86. Szabo
Kovář – Coufal, Kelič, Kováč (87. Pimpara), Fleišman – Pavelka, Hušek (60. Sackey) - Delarge (46. Frýdek), Rybalka (77. Pokorný), Kalitvintsev (60. Hadaščok) - Rabušic (70. Szabo)

Jaká byla příprava?

Byla to letos velmi krátká letní příprava. Slovan odehrál poslední zápas v lize 1. června a 24. Už hrál první zápas, ve kterém remizoval bez branek s německým Neugersdorfem.  O čtyři dny později na umělce U Nisy porazil Táborsko a 30. června dokázal vyhrát turnaj v Dubí, když nejprve porazil brankou Šurala 1:0 Drážďany z druhé bundesligy a ve finále po penaltách Teplice (1:1).

Od třetího července se Slovan sehrával na soustředění ve slovenských Piešťanech, kde už se k týmu připojil brankář Hroššo, který do Slovanu přestoupil z Nitry a později se připojil i Ukrajinec Kalitvintsev. Toho si v Dynamu Kyjev vyhlédl sportovní ředitel klubu Jan Nezmar.

Na soustředění  tým nejprve podlehl Trnavě 1:2, poté remizoval se Senicou 1:1 a nakonec porazil Zlaté Moravce 3:0. Generálka na ligu se tedy hrála v sobotu s Převýšovem.

Ve čtvrtek už Slovan čeká ostrý start v lotyšské Rize proti místnímu Scontu. Hned v neděli se pak Slovan představí v prvním ligovém kole na půdě Olomouce.

Tým v posledních dnech opustil defenzivní záložník Michal Obročník, který bude další sezonu hostovat na Slovensku ve Zlatých Moravcích a na zkoušce u ligového nováčka je i Moustapha, který hned zaujal v zápase na Spartě a v sobotu se na Slovanu objevil v civilu.

Slovan by chtěl přivést ještě jednoho hráče, současnou situaci ale na klubovém webu Jan Nezmar okomentoval takto. „Máme v této chvíli na každý post dva hráče, na stoperech ještě o jednoho více, což je víc než bychom mít museli. Tak je to v této chvíli, ale samozřejmě se to ještě může měnit a já dokonce doufám, že se to ještě změní.“

Slovan rozstřílel třetiligový Převýšov

Neděle, 14. července 2013, 08:05

JARDA APPELTAUER
JARDA APPELTAUER

Autoři

Štítky slovan, příprava, Převýšov, FC Slovan Liberec, Riga, Evropská liga UEFA, Jan Nezmar, FK Dynamo Kyjev, AC Sparta Praha, FC Spartak Trnava, SK Sigma Olomouc, FK Teplice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Slovan v generálce přejel Převýšov. Teď se chystá na Skonto  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.