Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Utkání s Zürichem ohroženo. Déšť způsobil milionové škody

Obrovské škody způsobil přívalový déšť v areálu Slovanu Liberec. Podle posledních informací je v ohrožení čtvrteční utkání Evropské ligy. Slovan už požádal o doložení utkání. Voda se přes areál prohnala ve třech směrech. Od Nisy, přes hlavní tribunu a od dopravního hřiště.

„Přívalový déšť zanechal na stadionu U Nisy bahno a miliónové škody. Od ranních hodin se intenzivně pracuje na odklízení povodňových škod, přesto není jisté, zda bude možné čtvrteční utkání odehrát,“ sdělil na webových stránkách týmu mluvčí Lukáš Váňa.

Velká voda poškodila téměř všechno. Prohnala se přes parkoviště, garáže i hrací plochu u východní tribuny. Ještě hůř dopadlo zázemí, které je kompletně vytopené. Přes hlavní tribunu voda natekla do kabin, tělocvičny, kanceláří a místností pro delegáta a rozhodčího. Podle prvních odhadů bude poškozena i elektroinstalace.

Voda valící se od dopravního hřiště naopak kompletně vytopila recepci a Fanshop. Ryska po hladině zůstala ve výšce padesáti centimetrů. „Kompletně zničené jsou i všechny přízemní kabiny a zázemí na Východní tribuně, včetně šatny juniorky. Na vyhození je velká část zboží z Fanshopu. Voda se přehnala i přes umělý trávník, jehož poškození se teprve bude zjišťovat,“ doplnil Lukáš Váňa.

Slovan už požádal UEFA o odložení utkání o dva týdny. „Rozhodnutí budeme mít ještě dnes odpoledne,“ doplnil mluvčí Slovanu.

Velká voda zaplavila Slovan

Úterý, 30. července 2013, 13:45

Velká voda na Slovanu
Velká voda na Slovanu

Štítky liberec, povodeň, déšť, řeka, nisa, jeřice, smědá, hasiči, slovan, FC Slovan Liberec, Curych, Lužická Nisa, UEFA

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Utkání s Zürichem ohroženo. Déšť způsobil milionové škody  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.