Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Zadák Mojžíš v Liberci končí. Tygři chtějí dávat ještě víc prostoru mladým odchovancům

V Liberci získal titul a stříbro a také dva Prezidentské poháry. Přesto po pouhých pěti odehraných kolech nového ročníku extraligy končí. Tomáš Mojžíš odchází do konce ročníku na hostování do Pardubic, odkud pochází. A důvod. Liberec chce dávat ještě větší prostor odchovancům klubu.

Zkušený bek se pod Ještěd přesunul v průběhu mistrovské sezony 2015/16 a v dresu Bílých Tygrů odehrál celkem 95 zápasů. Během nich posbíral 21 kanadských bodů. Dvakrát pomohl týmu k zisku Prezidentského poháru, s Tygry slavil i extraligové zlato a stříbro.

„Tomáš Mojžíš odvedl v Liberci velký kus práce a je bezpochyby podepsán pod dvěma úspěšnými sezonami Bílých Tygrů v uplynulých dvou letech. Aktuálně však chceme ještě více sázet na naše mladé beky, kteří by měli dostávat více prostoru. Tomášovi přejeme v novém působišti mnoho štěstí,“ objasnil sportovní ředitel a trenér Filip Pešán.

Ve zbytku sezony Tomáš Mojžíš vyztuží obranné řady v Pardubicích. Mistr světa z roku 2010 se tak znovu představí v Home Credit Areně nejspíš již v neděli 1. října, kdy Dynamo v rámci Tipsport extraligy zavítá do Liberce.

Autoři | Foto HC Bílí Tygři Liberec

Štítky Tomáš Mojžíš, Bílí Tygři Liberec, Dynamo Pardubice, HC Dynamo Pardubice, Filip Pešán, Extraliga ledního hokeje, Ještěd

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zadák Mojžíš v Liberci končí. Tygři chtějí dávat ještě víc prostoru mladým odchovancům  |  Hokej  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.