Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Tygři vydřeli tři body. Po boji doma porazili Vítkovice těsně 2:1

Velkou dávku bojovnosti a odhodlání ukázali Bílí Tygři ve 13. kole extraligy. Vítkovice udolali po výsledku 2:1, když rozhodující gól vstřelil Bulíř necelé tři minuty před koncem. Liberec potřeboval nutně vyhrát, když před utkáním měl pouhých dvanáct bodů a byl v tabulce předposlední.

Na domácích byla od počátku znát nervozita, hrálo se hodně opatrně. A vzhledem k tomu, že Vítkovice se směrem dopředu velmi trápí, moc šancí nebylo. V sedmnácté minutě ale tygrům pomohla přesilovka. Bakoš napřáhl na modré a střela skončila v horním růžku Dolejšovy brány.

Druhá třetina přinesla stejný obrázek, jako ta první. Málo střel, a když už, brankáři neměli problém.

Studenou sprchu pro domácí ale přinesl začátek třetí třetiny, Lev v pokračující přesilové hře po 57 vteřinách prostřelil bezmocného Willa – 1:1.

Liberec pak spěchal za vítězným gólem, ale moc šancí nebylo. Jednu z těch gólových měl Lakatoš, Dolejš ale se štěstím puk přikryl.

A tak rozhodl Michal Bulíř. A opět z přesilovky. Ten na pravé straně u kruhu napřáhl a puk se zastavil až v síti.

Filip Pešán (trenér Liberce) „Je jasné, že o výsledku rozhodly především přesilové hry. Využili jsme o jednu přesilovku více, což byl nakonec jediný rozdíl. Jinak byl zápas nesmírně vyrovnaný nejen výsledkem, ale také systémem a hrou. Jsem rád, že jsme tentokrát ten rozdílový gól dali my."

Jakub Petr (trenér Vítkovic) „Myslím si, že to bylo velmi vyrovnané utkání plné tvrdých soubojů. Vstup do něj nám docela vyšel, Liberec se však dostal do hry přesilovkami. Ve druhé třetině nám mohli Tygři odskočit, hráli parádně, ale přestáli jsme to. Trpělivostí jsme se dočkali šance k vyrovnání, kterou jsme využili, ale naopak jsme neproměnili příležitost k vedení v přesilové hře a domácí nás potrestali. Zápas rozhodly přesilovky. Byli jsme blízko alespoň k bodu, ale Liberec měl více šancí a vyhrál asi zaslouženě."

Bílí Tygři Liberec – Vítkovice Ridera 2:1 (1:0, 0:0, 1:1)

Branky a nahrávky: 17. Bakoš (Ševc, L. Krenželok), 58. Bulíř (Ševc) – 41. Lev (O. Roman). Rozhodčí: Bulanov (Rusko), Sýkora – Frodl, Komárek. Vyloučení: 6:8. Využití: 2:1. Střely na branku: 20:15. Diváci: 4987.

Bílí Tygři Liberec: Will – Havlín, Ševc, Jánošík, Šmíd, Kolmann, Derner, Pyrochta – Bulíř, P. Jelínek, Krenželok – Bakoš, Redenbach, Jašek – J. Stránský, Lakatoš, Ordoš – Jeník, Špaček, J. Vlach. Trenéři: Pešán a Mlejnek.
Vítkovice Ridera: Dolejš – Hrbas, Baranka, Sloboda, Klok, Trška, Výtisk – Tybor, Roman, D. Květoň – Dej, Lev, Olesz – P. Zdráhal, Kolouch, Kucsera – Szturc, Š. Stránský, Kurovský. Trenéři: Petr a Trnka.

Autoři | Foto HC Bílí Tygři Liberec

Štítky Bílí Tygři, extraliga, Vítkovice, MFK Vítkovice, FC Slovan Liberec, Michal Bulíř, Bílí Tygři Liberec, Jakub Petr, přesilová hra, Filip Pešán, Ludvík Bohumil Kašpar, Rusko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tygři vydřeli tři body. Po boji doma porazili Vítkovice těsně 2:1  |  Hokej  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.