Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Zkrat v závěru. Tygři ztratili dvougólové vedení ve Zlíně a mají jen bod

Nebýt posledních pěti minut, liberečtí hokejisté by ze Zlína odjížděli se třemi body a hlavně s velmi dobrým výkonem. Jenže Zlín dokázal v úplném závěru při hře bez brankáře vyrovnat a v prodloužení rozhodnout. Místo všech bodů tak mají Liberečtí pouhý jeden za prohru 2:3.

Rozjezd měli hosté pomalejší, ale postupně začali mít více ze hry i šance. Díky skvělému výkonu domácího gólmana Kašíka se šlo do kabin za bezbrankového stavu.

To se ale změnilo už na začátku druhé třetiny. Nejprve se zblízka trefil Krenželok a jen o chvíli později přidal druhý gól Redenbach. Liberec pak byl jasně lepší a mohl přidat další góly, to se ale nepovedlo.

A tak přišel velký zlínský obrat při hře bez brankáře. V 58. minutě se do modré trefil Bukarts a jen pár vteřin před třetí sirénou vyrovnal Freibergs. V prodloužení pak rozhodl Honejsek.

Robert Svoboda (Zlín) „Musím pochválit celý tým, že to nezabalil. Těžko jsme se dnes prosazovali, rozhodla ale vůle a trocha štěstí. Je to satisfakce za to, jak jsme nechali body u nich. Moc si vážíme charakteru, jaký ten tým má. Každopádně je potřeba něco udělat s tím, že vždycky dotahujeme, stojí nás to moc sil.“

Filip Pešán (Liberec) „Odehráli jsme výborný zápas. Po celý jeho průběh jsme byli o chlup lepší, bojovali jsme naplno o důležité body. Nepodařilo se nám však proměnit šance. A když domácí sáhli k odvážnému tahu, vyšel jim. V prodloužení už to bylo jenom potrestání za to všechno. Každopádně měli jsme navýšit své vedení, je to odraz naší sezony, vybíráme si daň za předchozí úspěšné ročníky.“

Berani Zlín - Bílí Tygři Liberec 3:2pp

Branky a nahrávky: 58. Roberts Bukarts (D. Šťastný), 60. Freibergs (Ferenc, D. Šťastný), 64. Honejsek (Freibergs) - 21. L. Krenželok (Bulíř), 22. Redenbach (Šmíd). Rozhodčí: Mrkva, M. Novák - Tošenovjan, Hlavatý. Vyloučení: 4:6. Bez využití. Diváci: 3443. Třetiny: 0:0, 0:2, 2:0 - 1:0.

Zlín: Kašík - Ferenc, Freibergs, Matějíček, Valenta, Petran, Žižka, Gazda - Okál, P. Sedláček, Fořt - D. Šťastný, Honejsek, Roberts Bukarts - J. Ondráček, Fryšara, Kubiš - Klhůfek, Popelka, Rihards Bukarts. Trenéři: R. Svoboda a M. Hamrlík.

Liberec: Will - Havlín, Ševc, Jánošík, Šmíd, Kolmann, Derner - Bulíř, P. Jelínek, L. Krenželok - Bakoš, Redenbach, Bartovič - Lakatoš, Jašek, Ordoš - J. Stránský, D. Špaček, J. Vlach. Trenéři: Pešán a Mlejnek.

Autoři | Foto HC Bílí Tygři Liberec

Štítky Bílí Tygři, extraliga, Zlín, PSG Zlín, Bílí Tygři Liberec, Robert Svoboda, Roberts Bukarts, Filip Pešán, Rihards Bukarts, Ludvík Bohumil Kašpar

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zkrat v závěru. Tygři ztratili dvougólové vedení ve Zlíně a mají jen bod  |  Hokej  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.