Počasí dnes7 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Dohra duelu v Boleslavi na disciplinárce. Vlach má stopku, Orsava za simulování pokutu

Vyhrocený závěr nedělního duelu mezi Mladou Boleslaví a Bílými Tygry v úterý řešila disciplinární komise svazu. Ta potrestala iniciátora bitky Jaroslava Vlacha stopkou na jedno utkání. Trest dostal i Jakub Orsava, který podle komise nafilmoval pád a zaplatí pokutu deseti procent platu.

Strkanici po závěrečném hvizdu zapříčinil domácí útočník Tomáš Urban, který už mimo hru dorazil puk do prázdné liberecké branky. V tu chvíli se na něj vrhl hostující obránce Martin Ševc, který Urbana trefil krosčekem.

„Dopustil se tak přestupku, za který byl rozhodčími správně potrestán, jeho jednání však nebylo vedeno takovým způsobem a intenzitou, aby vyžadovalo dalšího disciplinárního potrestání,“ řekl předseda disciplinárky Karel Holý.

Urban za nesportovní chování dostal osobní desetiminutový trest a ani jeho už dodatečně komise dodatečně trestat nebude.

Trest ale vyfasoval Jaroslav Vlach, který se po konci utkání pustil do Jakuba Orsavy a pořádně mu naložil. Za to dostal jeden zápas stopku. „Hráč opakovaně neuposlechl výzev rozhodčích, a naopak zneužil chvíle, kdy od sebe oddělovali jiné soupeře k tomu, aby vyvolal šarvátku s protihráčem Jakubem Orsavou,“ dodal Holý.

Ale potrestaný je i Orsava, ne za bitku, ale za jinou situaci. Právě ta také hodně rozvířila emoce a kvůli ní se Vlach mstil. Orsava totiž čtyř minuty před koncem přifilmoval pád. „Využil předchozího ataku protihráče Martina Ševce včetně pravděpodobného chvilkového zaklínění holí k tomu, aby se zvýrazněným, teatrálním pádem na ledovou plochu pokusil ovlivnit úsudek rozhodčích a získat výhodu pro vlastní mužstvo. Zákrok přitom nebyl takového charakteru, aby podobný pád musel být jeho nevyhnutelným důsledkem,“ vysvětil Holý.

Boleslavský útočník tak zaplatí deset procent ze svého platu.

Autoři | Foto BK Mladá Boleslav

Štítky Bílí Tygři, extraliga, Mladá Boleslav, Jakub Orsava, Jaroslav Vlach, BK Mladá Boleslav, Bílí Tygři Liberec, Tomáš Urban, Karel Holý, Martin Ševc, Martin Švec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dohra duelu v Boleslavi na disciplinárce. Vlach má stopku, Orsava za simulování pokutu  |  Hokej  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.