Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Tygry posílí slovenský reprezentační brankář Jaroslav Janus

Liberečtí Tygři zatím zažívají nepříliš vydařenou sezonu. Před dnešním utkáním figurují na posledním místě extraligové tabulky a na vedení ztrácí propastných 17 bodů. Pomoci by jim teď měla nová posila na pozici brankáře. Do Liberce přichází slovenský reprezentační brankář Jaroslav Janus. Osmadvacetiletý gólman, který vloni s vynikajícími statistikami hájil barvy Litvínova, doplatil v úvodu této sezóny na přetlak v brankovišti Slovanu Bratislava a přišel o angažmá. S Bílými Tygry se dohodnul na kontraktu do 30. dubna příštího roku.

„Vzhledem k našemu postavení v tabulce je příchod takto zkušeného hráče logickým krokem. Především naši mladí hráči potřebují jistotu, kterou jim poskytne zkušená a kvalitní brankářská dvojice. Podporu zkušenějšího kolegy potřebuje i samotný Roman Will, protože s příchodem Jaroslava Januse bude možné rozložit zápasové zatížení na dva brankáře a zároveň máme zajištěné řešení i v případě nenadálých událostí či zdravotních komplikací,“ shrnul sportovní ředitel Tygrů Filip Pešán.

Osmadvacetiletý odchovanec prešovského hokeje přesvědčoval o své kvalitě už v mládežnických kategoriích. I proto Janus zaujal zámořské skauty. Následoval tak jeho odchod do Ameriky. Nadějného gólmana draftovala v šestém kole Tampa Bay, po juniorských soutěžích tak Janus okusil i farmářskou AHL, v níž v sezoně 2011/12 zvedl nad hlavu prestižní Calder Cup pro šampiony ligy. Ještě předtím však oslnil na juniorském světovém šampionátu, kde se v roce 2009 dostal do All-Star týmu turnaje. Do NHL se mu ovšem prorazit nepodařilo, a tak slovenský brankář zamířil zpět do své rodné země. V dresu Slovanu Bratislava v KHL opět zářil a držel si skvělé statistiky, které ho vynesly až na seniorské mistrovství světa. V sezóně 2013/14 si dokonce zahrál All-Star Game Kontinentální hokejové ligy.

Během ročníku 2014/15 však z KHL zamířil do Sparty a na konci sezony znovu změnil dres, když se přesunul do Litvínova. V následujících dvou letech byl oporou Chemiků a výraznou měrou jim nejprve pomohl k záchraně a vloni také v cestě do play-off.

I díky tomu po Janusovi v této sezóně opět sáhl Slovan Bratislava. Po příchodu Marka Mazance, ale překvapivě zcela vypadl ze sestavy slovenského velkoklubu. Nyní tak vyztuží brankářskou dvojici Bílých Tygrů.

Štítky HC Bílí Tygři, Liberec, hokej, Jaroslav Janus, Bílí Tygři Liberec, ŠK Slovan Bratislava, HC Verva Litvínov, Kontinentální hokejová liga, Roman Will, Mistrovství světa ve fotbale, National Hockey League, Filip Pešán, AC Sparta Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tygry posílí slovenský reprezentační brankář Jaroslav Janus  |  Hokej  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.