Počasí dnes14 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Tygři se odpoutali ze dna, Třinec porazili 5:3

Hokejisté Liberce zdolali v 19. kole extraligy Třinec 5:3 a po čtvrté domácí výhře za sebou se posunuli z posledního na 11. místo. Naopak Oceláři nevyužili možnost poskočit do čela tabulky a po druhé porážce v řadě klesli na třetí místo. Dvě branky vítězů vstřelil Dominik Lakatoš a úspěšnou premiéru si v brankovišti Bílých Tygrů odbyl Jaroslav Janus, který pod Ještěd zamířil ze Slovanu Bratislava.

"Žili jsme utkáním celý den a měli jsme vynikající přípravu. Byli jsme nahecovaní a hladoví a měli jsme skvělou podporu diváků, kteří nás hnali za výhrou. Povedl se nám vstup do utkání a od toho se odvíjel celý zápas, i když pár chyb jsme také udělali," řekl Lakatoš.

V úvodu utkání měl však více práce jeho protějšek Hrubec. Bílí Tygři totiž do utkání vstoupili velmi aktivně a odměnou jim byl hned ve druhé. minutě vedoucí gól, o který se postaral Bakoš. Oceláři však odpověděli z první vážnější akce, když až za Janusem skončila dobře umístěná rána Milana Doudery.

V polovině první třetiny však hráli Severočeši přesilovku a vedení jim vrátil důrazný Lakatoš. Třetí branku pak mohl přidat Jašek, jeho dělovku bez přípravy ale skvěle lapil Hrubec.

Druhá část začala převahou Třineckých, Janus ale domácí podržel. Ve 27. minutě však už nestačil na Mikulíkovu dorážku v přesilové hře. Hosté se však z vyrovnání radovali pouhých 17 vteřin. Po skrumáži před brankou vrátil Liberci vedení svou druhou trefou v zápase Lakatoš.

"Jsem rád, že jsem konečně prolomil střeleckou smůlu a něco mi tam se štěstím padlo. Zlomovým okamžikem byla asi branka na 3:2, kdy jsme hned odpověděli na třinecké vyrovnání," podotkl Lakatoš.

A pro Oceláře bylo ještě hůř, když se do rychlého přečíslení dostal Jelínek a střelou mezi Hrubcovi betony zvýšil na rozdíl dvou branek. Zároveň tím vyhnal třineckou jedničku na střídačku, do branky putoval Strmeň. Ten se hned blýsknul povedeným zákrokem proti Lakatošovi a poradil si také se samostatným únikem Jelínka. Na druhé straně mohl Slezany dostat na dostřel osamocený Svačina, Janus ale jeho dobrou střelu pokryl.

V úvodu třetího dějství se až za obranou hostů ocitnul liberecký Stránský a krásným blafákem přidal už pátou branku domácích. S akciemi Ocelářů na bodový zisk to už vypadalo bledě. Devět minut před koncem třetí třetiny však hostům vykřesal naději brankou ve vlastním oslabení Adámek.

A hned vzápětí se po dalším zkratu v liberecké defenzivě dostal do brejku Mikulík, Janus se však blýsknul bravurním zákrokem. V závěru utkání ještě hosté zkusili dlouhou hru bez brankáře, Liberečtí už si ale výhru vzít nenechali.

"Zápas jsme nezvládli, byli jsme nepřipravení. Liberec nás od začátku přehrával a šel si tvrdě za výhrou. Nebyli jsme dostatečně důrazní, byli jsme všude o krok pozadu a Liberečtí nás za to potrestali. Domácí vyhráli naprosto zaslouženě," prohlásil třinecký obránce Milan Doudera.

Autoři | Foto Jiří Princ

Štítky Liberec, hokej, HC Bílí Tygři Liberec, Třinec, HC Oceláři Třinec, Bílí Tygři Liberec, Dominik Lakatoš, Jaroslav Janus, ŠK Slovan Bratislava, Ještěd, Milan Doudera

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tygři se odpoutali ze dna, Třinec porazili 5:3  |  Hokej  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.