Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Útočník Kvapil posílil hokejisty Liberce, upsal se na tři sezony

Útočník Marek Kvapil se stal novou posilou hokejistů Liberce. Dvaatřicetiletý mistr světa z roku 2010, který letos získal extraligový titul s Kometou Brno po finálové výhře právě nad Bílými Tygry, před měsícem předčasně skončil v angažmá v Chabarovsku v Kontinentální lize. S Libercem se domluvil na tříletém kontraktu do 30. dubna 2020.

"Posilu v podobě produktivního útočníka jsme hledali delší čas. Jsem rád, že majitel klubu podpořil investici do Marka Kvapila, který se dokázal bodově prosazovat nejen v české extralize, ale i v zahraničních soutěžích a na mezinárodním poli," uvedl na klubovém webu sportovní ředitel a trenér Liberce Filip Pešán.

Liberec je po 20. kole extraligy s 25 body z 19 odehraných zápasů jedenáctý a s 41 vstřelenými góly je v soutěži třetí nejhorší po Jihlavě (39) a Mladé Boleslavi (40). "V tomto ohledu by nám měl výrazně pomoci. Marek Kvapil zaplní místo v základní sestavě za jednoho ze zkušených hráčů, který v nejbližší době náš kádr naopak opustí," uvedl Pešán, aniž by uvedl jméno.

Kvapil v této sezoně v KHL zaznamenal v 11 zápasech jediný bod za gól. V minulém ročníku ale v dresu Komety nasbíral v 63 utkáních včetně play off 50 bodů za 19 branek a 31 asistencí.

"Po konci v Chabarovsku si dal na čas a pečlivě zvážil všechny nabídky. Bylo jich víc, jako první se ozvala Kometa Brno, jednali jsme i se Spartou, Vítkovicemi a Hradcem Králové," uvedl Kvapilův agent Robert Spálenka, generální ředitel agentury Sport Invest Hockey.

"Liberec sice nezačal sezonu moc dobře, ale v posledních dvou letech byl ve finále extraligy, jednou ji vyhrál. I nadále má velké ambice a myslíme si, že Marek do týmu bezproblémově zapadne i svým herním stylem," dodal Spálenka.

V extralize Kvapil odehrál za Slavii, Vítkovice a Kometu celkem 253 utkání a nasbíral 179 bodů za 69 gólů a 110 asistencí. V KHL získal v letech 2012 a 2013 Gagarinův pohár s Dynamem Moskva, hrál i za Čerepovec, Záhřeb a Nižněkamsk. V KHL sehrál 396 duelů a získal 151 bodů (65+86).

V NHL jej v roce 2005 draftovala v šestém kole na 163. pozici Tampa Bay, ale v soutěži se startu nedočkal. Působil jen na farmách ve Springfieldu a Norfolku v AHL a Johnstownu a Mississippi v ECHL. V české reprezentaci má na kontě 40 zápasů, osm gólů a čtyři asistence.

Autoři | Foto Jiří Princ

Štítky Liberec, hokej, HC Bílí Tygři Liberec, Marek Kvapil, FC Slovan Liberec, HC Kometa Brno, Amur Chabarovsk, Bílí Tygři Liberec, hokejista, Kontinentální hokejová liga, soutěž, Filip Pešán, MFK Vítkovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Útočník Kvapil posílil hokejisty Liberce, upsal se na tři sezony  |  Hokej  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.