Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Po víc než měsíci tři body. O vítězství Tygrů rozhodl obrat ve třetí třetině

Liberečtí hokejisté opět napínali nervy fanoušků k prasknutí. Dvě třetiny to vypadalo na další průšvih, ale třetí třetina alespoň na chvíli rozehřála příznivce Tygrů. Právě v ní totiž domácí třemi brankami otočili zápas a nakonec vyhráli 4:3. Poslední utkání roku tak znamená tříbodové vítězství. A je to po více než měsíci, kdy 21. listopadu vyhráli 2:0 v Jihlavě.

Začátek byl dobrý, Tygří na Pardubice vlétli a brzy vedli díky Kolmannovi, o chvíli později zvonila tyč. Jenže dobrý začátek si domácí opět pokazili, Pardubice vyrovnali a mohli i vést, první dějství ale skončilo nerozhodně.

Do vedení šli hosté až ve druhé třetině. Liberečtí působili podrážděně a byli víc na trestné lavici než na ledě. A hosté jednu z přesilovek využili.

Ve třetí třetině ale přišel obrat jak ze starých časů. Nejprve Ordoš a 58 vteřin po něm Krenželok otočili vývoj utkání, nakonec vítěznou branku po nádherné přesilovkové kombinaci vstřelil Kvapil.

Zápas se pak víceméně dohrával, ale padesát sekund před koncem ujel Treille, byl faulován a trestné střílení proměnil.

Závěr už ale Tygři ubránili a mají tři body.

Karel Mlejnek (trenér Liberce): „Vstup do utkání se nám povedl. Poté jsme však už podruhé za sebou doma špatně sehráli dlouhou dvojnásobnou přesilovku. Naštěstí se hráči, kteří ji hráli, vykoupili dvěma góly z přesilovek ve třetí třetině. Druhá třetina byla opět díky naší nedisciplinovanosti v režii soupeře. Změna našeho herního projevu ve třetí třetině u nás nastala po velké korekci v sestavě a změně v taktice. Jsme neskutečně rádi za tříbodové vítězství, na které jsme pět týdnů čekali. Chtěl bych za tým poděkovat divákům, kteří stáli po celý zápas na naší straně.“

Miloš Holaň (trenér Pardubic): „Věděli jsme, že Liberec bude tlačit hned od začátku utkání. Chtěli jsme co nejdéle udržet bezbrankový stav, bohužel jsme ale brzy inkasovali. Poté jsme však ubránili dlouhé oslabení ve třech a srovnali hru. Ve druhé třetině jsme byli lepším týmem a šli po zásluze do vedení. Bohužel jsme nedali více než jednu branku. Ve třetí třetině jsme pak pro mě nepochopitelně vypnuli a přestali hrát naši hru. Během minuty jsme dostali dva góly, které jsme domácím darovali.“

Bílí Tygři Liberec – Dynamo Pardubice 4:3

Branky a nahrávky: 4. Kolmann, 45. Ordoš, 46. Krenželok (Kvapil, Jelínek), 58. Kvapil (Jelínek, Ševc) – 10. Wishart (Bojko, Dušek), 24. Marosz (Trončinský, P. Sýkora), 60. Treille (trestné střílení). Rozhodčí: Hejduk, Sýkora – Gerát, Hynek. Vyloučení: 8:9, navíc Maier (Liberec) a Rolinek (Pardubice) 10 minut. Využití: 2:1. Střely na branku: 33:27. Diváci: 7500 (vyprodáno). Třetiny: 1:1, 0:1, 3:1

Bílí Tygři Liberec: Will – Pyrochta, Ševc, Kolmann, Šmíd, Maier, Jánošík – Ordoš, Jelínek, Krenželok – Bakoš, Mikyska, Kvapil – Lakatoš, Redenbach, Vlach – Jeník, Vantuch, Špaček. Trenér: Mlejnek.

HC Dynamo Pardubice: Kacetl – Trončinský, Čáslava, Cardwell, Wishart, Hrabal, Mojžíš – P. Sýkora, Marosz, Rolinek – J. Sýkora, Tomášek, Treille – Vondráček, Poulíček, Beran – Bojko, Dušek. Trenéři: Holaň, Marek a Janecký.

Autoři | Foto Bílí Tygři Liberec

Štítky Bílí Tygři, extraliga, Pardubice, HC Dynamo Pardubice, Bílí Tygři Liberec, HC Dukla Jihlava, Miloš Holaň

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Po víc než měsíci tři body. O vítězství Tygrů rozhodl obrat ve třetí třetině  |  Hokej  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.