Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Plácl do toho a naděje na finále Ligy mistrů žije. Tygři vyválčili s Växjö remízu

Šťastný gól Lukáše Jaška rozhodl o tom, že Bílí Tygři vezou do odvety semifinále Ligy mistrů nadějnou remízu 1:1. Jašek přitom svou trefu popsal jako plácnutí, které zapadlo za bezmocného gólmana. Mladý útočník paradoxně neprožívá nejlepší období, když v extralize hraje, dostane se většinou jen do třetí nebo čtvrté lajny.

Jenže díky chybějícím oporám Kvapilovi s Redenbachem se Jašek dostal opět do útoku prvního a odvděčil se gólem. „Řekli jsem si před buly, co uděláme. Laky šikovně vyjel před bránu a dal mi to, já jsem tam měl prázdnou bránu. Jen jsem do toho plácnul a naštěstí to tam padlo," popsal svou trefu Lukáš Jašek.

Växjö bylo aktivnějším týmem a mělo více šancí, Liberec se ale nevzdal a dokázal vyválčit bod.

Utkání už sledoval i Filip Pešán, po návratu ze šampionátu dvacítek ale seděl pouze na tribuně a mužstvo tak ještě vedl Karel Mlejnek. „Odehráli jsme velice kvalitní utkání oběma směry. Z obou stran to bylo velice dobře odehrané v oslabení. Mrzí nás neproměněné přesilovky pět na tři, ale stává se to. Toto utkání není na tři, ale na šest třetin. Jsme v půlce a hrajeme dál," shrnul po zápase klíčové okamžiky utkání.

Do brány se po pauze vrátil Janus, který domácí několikrát výrazně podržel, přesto si po utkání sypal popel na hlavu. „Puk tam poskakoval, tak jsem vyjel, abych ho dostal do bezpečí. Nechtěl jsem ho ale vyhodit mimo hřiště, takže jsem do toho dal méně síly, než bylo potřeba, navíc mi ještě sklouznul z hokejky. Beru tu chybu na sebe a jsem moc rád, že se klukům podařilo vyrovnat a k odvětě pojedeme za nerozhodného skóre,“ popsal osudný okamžik Jaroslav Janus.

Švédský tým přitom stále je velkým favoritem, svou ligovou soutěž vede o třináct bodů a Tygry porazil i dvakrát ve skupině. Trenér severského mužstva se ale roli favorita brání. „Zápas podle mě potvrdil, že půjde o nesmírně vyrovnaný souboj. Věřím, že na domácím ledě vybojujeme postup na svou stranu,“ doufá Sam Hallam.

Odveta se hraje už za týden ve Švédsku. Pokud zápas skončí remízou, prodlužuje se, poté případně přijdou na řadu nájezdy.

Bílí Tygři Liberec – Växjö Lakers 1:1

Branky a nahrávky: 47. Jašek (Lakatoš) – 21. Reddox (Fröberg). Rozhodčí: Vikman, Vinnerborg – Lhotský, Ondráček. Vyloučení: 5:5. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 5 718. Průběh utkání: 0:1, 1:1.

Liberec: Janus (Will) – Pyrochta, Ševc (C), Kolmann, Šmíd (A), Jánošík, Derner, Bednář – Lakatoš, Jelínek (A), Jašek – Bakoš, Mikyska, Krenželok – Ordoš, Bližňák, Vlach – Jeník, Vantuch, Špaček.

Växjö: Andrén (Fasth) – A. Lundberg, Martinsson, Rahimi, Persson, Welch, Andersson, Bokk, Bohm – Shinnimin, Rosén, Calof – Kiiskinen (A), Pesonen, Brodecki – Reddox (C), Fröberg – Netterberg – Carnbäck, Josefsson (A), M. Lundberg.

Autoři | Foto Bílí Tygři Liberec

Štítky Bílí Tygři, Liga mistrů, Växjö, Liga mistrů UEFA, Lukáš Jašek, Bílí Tygři Liberec, Jaroslav Janus, FC Slovan Liberec, Filip Pešán, Sam Hallam, Švédsko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Plácl do toho a naděje na finále Ligy mistrů žije. Tygři vyválčili s Växjö remízu  |  Hokej  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.