Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Spálené šance a nedisciplinovanost. Chování lídrů nás posílá do proher, řekl Pešán

Stále se to opakuje. Tygři nehrají špatné zápasy, ale neproměňují šance a jsou nedisciplinovaní. Právě zbytečná vyloučení pak hokejisty stojí závěry zápasů. Podobné to bylo jak doma s Vítkovicemi, tak v Hradci, kde Liberečtí prohráli 3:1, i když měli víc střel. Přitom závěr soutěže se blíží.

Klíčová situace utkání v Hradci přišla ve 47. minutě. A Liberečtí se zlobili. Po velkém závaru totiž puk dotlačil za brankovou čáru Smoleňák.

„Sekal mi tam do lapačky a padl gól. Bohužel, musíme si dát pozor na větší důraz před naší bránou. Ale myslím si, že jsem měl puk přikrytý a mělo se pískat... Ale bohužel, rozhodnutí bylo jiné,“ zlobil se po zápase gólman hostí Jaroslav Janus.

Domácí branka nakopla a ve zbytku zápasu byli lepší, hostující trenér se pokusil o power play, ale bez úspěchu.

Pešán si pak po zápase stěžoval na opakující se zkraty lídrů týmů. V Hradci ho předvedl Jelínek, který dvanáct minut před koncem oslabil svůj tým faulem oceněným trestem na 2+10, ve zbytku zápasu už tak nehrál.

„Chování našich lídrů, jaké předvedl dnes Petr Jelínek, nás opakovaně posílá do proher. Jestli si tohle lídři týmu neuvědomí, tak nás v této sezoně nezachrání už nic. Máme doma čtyři zápasy, které rozhodnou o tom, jestli sezona bude dobrá nebo ne,“ řekl Filip Pešán po zápase.

Extraliga má přitom před sebou posledních dvanáct kol. Tygrům na desáté místo zajišťující alespoň předkolo playoff chybí čtyři body. „Jestli se dostaneme do předkola, tak můžeme ještě hodně promluvit do konečných výsledků. Pokud nikoli, tak můžeme mít velký problém,“ dodal Pešán.

Autoři | Foto Bílí Tygři Liberec

Štítky Bílí Tygři, extraliga, Hradec Králové, Filip Pešán, FC Hradec Králové, MFK Vítkovice, Petr Jelínek, Jaroslav Janus

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Spálené šance a nedisciplinovanost. Chování lídrů nás posílá do proher, řekl Pešán  |  Hokej  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.