Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Tygři smetli Zlín sedmi góly. Uragán přišel ve druhé třetině

Takový zápas v této sezóně ještě neodehráli. Sotva vypadli v Lize mistrů vyhráli dva domácí zápasy v řadě. Ale způsobem, který připomínal mistrovské časy. Nejprve to v pátek odnesl Litvínov, a v nedělním utkání zdemolovali Zlín sedmičkou.

První třetina přitom žádný gól nepřinesla. Jenže už ve druhém dějství přišel dvanáctiminutový gólový uragán. Nejprve Ordoš, po něm Jašek, Lakatoš, Bližňák a Šmíd a bylo to 5:0.

A ani ve třetí třetině neměli domácí dost a přidali ještě dvě branky. Nejprve se trefil nejproduktivnější Tygr Bakoš a svým druhým gólem uzavřel skóre na 7:0 Lakatoš, který přidal i asistenci.

Tygři jsou tak rázem zpět v boji o předkolo playoff, když například na sedmý Zlín rázem chybí šest bodů a mají přitom zápas k dobru.

Zároveň pokračuje domácí série čtyř utkání v řadě. Litvínov a Zlín si mohou odškrtnout, nyní čeká Morava – nejprve v úterý Kometa a v pátek Olomouc.

Filip Pešán (trenér Liberce) „Začátek zápasu byl těžký. Soupeř hrál organizovaně a složitě jsme se prosazovali. Roman Will zachránil dvě nebo tři tutové šance. Trpělivostí jsme se dostali do tlaku do pásma a do brankoviště, což si myslím, že rozhodlo celý zápas. V kombinaci se skvělým Romanem Willem jsem rád, že jsme zápas zvládli."

Robert Svoboda (trenér Zlína) „Musím se omluvit našim fanouškům, kteří nás v hojném počtu přijeli podpořit. Je to rozporuplné. Neomlouváme se jim za předvedenou hru, ale za výsledek, který je pro nás nejhorší v sezóně. Hráčům jsme říkali, co nás čeká. Vytvořili jsme si dostatek příležitostí, ale branku jsme nevstřelili. Ve druhé třetině si domácí vytvořili rozhodující náskok, který se ve třetí třetině nesmyslně navýšil. Potom už jsme se snažili víc neinkasovat, aby nás to nepoznamenalo do dalšího zápasu."

Bílí Tygři Liberec – Berani Zlín 7:0

Branky a nahrávky: 25. Ordoš (M. Kvapil, Bližňák), 31. Jašek (Lakatoš), 34. Lakatoš (Jánošík), 35. Bližňák (M. Kvapil, Ševc), 37. Šmíd (Vantuch, J. Vlach), 41. Bakoš (L. Krenželok), 48. Lakatoš (Jašek, Šmíd). Rozhodčí: Pešina, M. Petružálek - J. Ondráček, Špůr. Vyloučení: 1:2. Bez využití. Třetiny: 0:0, 5:0, 2:0. Diváci: 5 638.

Liberec: Will - Pyrochta, Ševc, Jánošík, Derner, Maier, Šmíd - Bakoš, P. Jelínek, L. Krenželok - Ordoš, Bližňák, M. Kvapil - Lakatoš, Redenbach, Jašek - D. Špaček, Vantuch, J. Vlach. Trenéři: Pešán a Mlejnek.

Zlín: Kašík (37. Štůrala) - Ferenc, Freibergs, Nosek, Padrnos, Řezníček, Valenta - D. Šťastný, Fořt, Roberts Bukarts - Okál, Honejsek, O. Veselý - Kubiš, P. Sedláček, Klhůfek - Fryšara, Popelka, Illo. Trenéři: R. Svoboda a M. Hamrlík.

Autoři | Foto Bílí Tygři Liberec

Štítky Bílí Tygři, extraliga, Zlín, FC Fastav Zlín, HC Verva Litvínov, Liga mistrů UEFA, Roman Will, FC Slovan Liberec, Filip Pešán, Robert Svoboda, SK Sigma Olomouc, HC Kometa Brno, Bílí Tygři Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tygři smetli Zlín sedmi góly. Uragán přišel ve druhé třetině  |  Hokej  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.